18.05.2009. / 11:55

Autor: Dean Sinovčić

Cannes 5. dan: Svi su gore, pa i Fani Stipković

Fani Stipković stigla je u Cannes u subotu uvečer ali kako je bila umorna od leta nije imala previše snage za ludo noćno partijanje.

Ivana Nanut, Danijel Delale i Fani Stipković tulumare na partyjima u CannesuIvana Nanut, Danijel Delale i Fani Stipković tulumare na partyjima u CannesuSubota u Cannesu znači noć prepunu partyja, noć u kojoj znate da će te spavati jako malo, možda i nimalo, a u ovom slučaju značila je i noć kada je Fani Stipković došla na festival. Za neupućene, ona je novinarka i, kako bi Englezi rekli, «socialite», koja je izjavila kako je njezina stražnjica njezino najjače oružje. I u Cannesu se trudi to pokazati, odijevanje u nevjerojatno tijesne minice. Ugostila ju je Ivana Nanut, njezina kolegica i višegodišnja izvjestiteljica s festivala u Cannesu a pridružio im se i Danijel Delale, urednik i voditelj emisije «Red Carpet». Nažalost, svi troje pokazali su da su u lošoj formi, Fani Stipković je bila umorna od leta pa je otišla na spavanje oko tri u noći, Ivana Nanut i Danijel Delale pokleknuli su oko četiri sata, a partyji su još uvijek trajali.
Najveći problem subotom u Cannesu jest kako odabrati pravi party? U rukama imaš ulaznice za nekoliko partyja, ulaznice od kojih svaka na crnom tržištu vrijede od 100 do 500 eura jer se ne dobivaju tek tako, ali pitanje je kako znati gdje će biti najbolja zabava. Nikako, radi se o pukoj sreći, pa sam se, zajedno sa distributerom iz Srbije Igorom Stankovićem, odlučio za francuski party za film «A Prophet» koji je ujedno do sada najbolje ocijenjeni film u konkurenciji za Zlatnu palmu. Atmosfera na partyju za francuski film "A Prophet" koji se održavao u velebnoj viliAtmosfera na partyju za francuski film "A Prophet" koji se održavao u velebnoj viliI doista, nismo pogriješili te smo pred ponoć krenuli u brda. Velebna vila u brdima iznad Cannesa ugostila je oko dvije tisuće gostiju koji su se rasporedili na nekoliko razina oko vile. Na jednoj razini su bili postavljeni, te se tu jelo i pilo, na drugoj razini je bio plesni podij, na trećoj se nalazio bazen gdje se lagano razgovaralo, na četvrtoj razini je bio ogroman šank na kojem su se točile litre «Pommery» šampanjca. Bilo je zabavno gledati ljude koji su u većini došli s premijere filma, odjeveni u smokinge i elegantne haljine, ali koji su se nakon nekoliko čaša šampanjca razuzdali i rasplesali. No, tu se pojavljuje problem jer uvijek misliš da je na onom drugom partyju bolje, a kako nam je Ivana Nanut rekla da je na partyju na kojem se oni nalaze, a to je bio party za izraelski film «Jaffa» koji se održavao u elegantnoj Villi Murano, oko 2.30 odlučili smo se na odlazak.
Problem je bio naći taksi, gotivo smo se potukli s dva Francuza oko toga tko je prvi ugledao taksi, ali smo se pomirili uz dogovor «mi vas uvodimo na novi party, a vi platite taksi». Naravno, nismo ni sami znali kako da uđemo na party u Villi Murano, a kamoli da nekoga uvodimo sa sobom. Međutim, kada smo došli pred ulaz u Villu Murano dočekao nas je ogromni redar koji je na čistom srpskom rekao «Pa, braćo, šta radite ovde» te nas je uveo unutra kao i ona dva Francuza koji nisu znali što ih je snašlo. Naravno, party u Villi Murano nije bio na razini prethodnog, nisu ni imali šampanjca, pretežno se točila Grey Goose votka, a i umorna Fani Stipković napustila je party već u tri ujutro.Marko, Francuz srpskih korijena, pripremao je koktele na partyju filmske kompanije "Wild Bunch"Marko, Francuz srpskih korijena, pripremao je koktele na partyju filmske kompanije "Wild Bunch"
Na partyju u Villi Murano ostali smo do 3.45 ali kako doći do grada kada nigdje nema taksija. U jednom trenutku do glavnog ulaza dolazi veliki službeni auto te Ivana Nanut mrtva-hladna kaže vozaču «hoete li nas, molim vas, prebaciti do grada?» na što vozač kaže «Ovo je samo za posebne goste partyja». Bez imalo krzmanja Nanut mu je rekla «pa mi smo posebni gosti, zvali smo vas i već 20 minuta čekamo na vas. Gdje ste vi do sada?». Vozač se sav uzvrpoljio, počeo se ispričavati, te nas je odmah prebacio do grada. Bilo je 4 sata ujutro, Ivana Nanut i Danijel delale više nisu mogli stajati na nogama, te su otišli spavati, ali mi Igor Stanković kaže «tu u blizini je party francuske filmske kompanije Wild Bunch. Oni su mi prijatelji, ulazimo bez problema». Tako je i bilo, ne samo da su nas veselo dočekali, već je koktel majstor Francuz ali po ocu Alžirac a po majci Srbin iz Novog Sada po imenu Marko pa nam je na čistom srpskom jeziku rekao «sada ću da spremim nešto za vas». Koktel, na temelju Absolut Votke, zvao se «Back to the Roots», sadržavao je i ljute papričice, tako da me je to držalo budnim do pet sati ujutro. Nakon toga više nisam mogao, otišao sam na nekoliko sati spavanja jer me u nedjelju, između ostalog, čekao intervju sa Monicom Bellucci.

Vezane vijesti

Hrpa zvijezda ne garantira i dobar film

Hrpa zvijezda ne garantira i dobar film

Petak je, vrijeme kada se raspravlja o tome koji filmovi će osvojiti nagrade na festivalu u Cannesu, što će biti objavljeno u nedjelju iza 19 sati.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika