19.05.2009. / 15:33

Autor: Andrea Belin

Ups: 5 istina i zabluda o samozadovoljavanju

Neki tvrde da to nije pravi seks, dok stručnjaci tvrde suprotno, a ma kakav bio vaš stav, svakako ćete u našem tekstu saznti mnoge zanimljivosti

Stručnjaci tvrde da samozadovoljavanje je seksStručnjaci tvrde da samozadovoljavanje je seksNeki se seksaju, dok drugi zbog određenih razloga, doživljavaju vrhunac samozadovoljavanjem. Neki tvrde da to nije pravi seks, dok stručnjaci tvrde suprotno. Nudimo vam nekoliko istina i zabluda o samozadovoljavanju pa sami zaključite je li vam bolje i dalje se baviti takvom aktivnošću ili bi radije da orgazam doživite na standardni način uz pomoć partnera!

1. Samo adolescenti se samozadovoljavaju

Masturabacija je aktivnost koja nas prati cijeli život. Rezultati različitih istraživanja pokazuju da masturbira između 70 i 95 posto odraslih žena i muškaraca. Točno je da se s godinama aktivnost samozadovoljavanja smanjuje, ali vjerujte time se bave i osobe u srednjim godinama. Dakle, samozadovoljavanje nije samo aktivnost mladih ljudi.

2. Samozadovoljavanje nije pravi seks

Stručnjaci tvrde da to nije točno. Oni smatraju da je masturbacija pravi seks jer je za vrijeme masturbacije prisutno seksualno uzbuđenje koja završi pravim orgazmom. Neki to osporavaju jer je po njihovom mišljenju seks samo penetracija penisa u vaginu, prilikom kojeg postoji mogućnost razmnožavanja.

3. Samozadovoljavanje šteti zdravlju

Kroz povijest o masturbaciji se govorilo samo u negativnom smislu. Mnogi su dugo živjeli u uvjerenju kako samozadovoljavanje šteti zdravlju. Naravno, pokazalo da je to potpuno netočno. Masturbacija ne uzrokuje nikakav rizik, bilo da to radimo jednom mjesečno ili tri puta dnevno. No, ako netko nije sposoban za neka drugačija seksualna ponašanja, a po svemu bi već trebao biti u takvoj fazi, bilo bi dobro posjetiti liječnika i razgovarati o problemu.

4. Samo muškarci se samozadovoljavaju

Statistike pokazaju da muškarci zaista češće masturbiraju, no, ne postoji dokaz da je to biološki uvjetovano. Žene ne vole o tome javno govoriti, pa je možda i to jedan od razloga ovakvih rezultata.

5. Ljudi koji su u vezama se ne samozadovoljavaju

Istraživanje što ga je u prvoj polovici prošlog stoljeća proveo Alfred Kinsey pokazalo je da masturbira čak 40 posto muškaraca i 30 posto žena koji su u vezi. Vjerujemo da oni u vezi imaju bogati seksualni život, no potajno se ipak, samozadovoljavaju. Većina njih se srami priznati.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika