20.05.2009. / 08:03

Autor: Dean Sinovčić

Cannes 8. dan: Quentin Tarantino zasjenio Brada Pitta

Tarantino je filmom "Neslavni gadovi" postao najhvaljenija osoba u Cannesu tako da glavni glumac filma Brad Pitt pored njega uopće ne dolazi do izražaja

Quentin Tarantino glavni je frajer festivala u Cannesu zbog filma "Neslavni gadovi"Quentin Tarantino glavni je frajer festivala u Cannesu zbog filma "Neslavni gadovi"Jedan od najboljih partyja u Cannesu koji sam ikada posjetio bio je onaj na otvorenju festivala 2004. godine, kada je festival otvoren filmom «Loš odgoj» Pedra Almodovara. Čisto španjolsko ludilo, DJ je bio čuveni Dimitrij from Paris, plesalo se do zore, čak je Almodovar doveo grupu svojih prijatelja travestita koji su izveli kazališni šou. Zato nisam mogao propustiti party za ovogodišnji Almodovarov film «Broken Embraces» koji se održao u utorak uvečer. Ovog puta nije bilo travestita, ali kada sam vidio da je postavljena bina sa mikrofonima znao sam da se sprema nešto posebno. To nešto posebno osobno je najavio Almodovar koji je izašao na binu i rekao «Nikada nikoga nisam molio ni za što ali sada molim Miguela Povedu da izađe na binu sa svojim prijateljima i otpjeva nam nešto».

Povedo je 36-godišnji flamenco pjevač čije se pjesme mogu čuti u brojnim Almodovarovim filmovima, a u španjolskoj odavno ima status zvijezde. Sasvim zasluženo, jer njegov 40-minutni set pjesama, pri čemu je bio praćen sa svojim malim bendom, izazvao je ovacije, a i sam sam se naježio slušajući fantastičan Povedov glas. Cijelo to vrijeme Almodovar je s prijateljima sjedio za stolom kraj bine, ali tu nije bilo Penelope Cruz. Ona je, naime, došla s njim na party, ali kako je dva dana prije pojela nešto loše te je imala zdravstvenih problema, vrlo je brzo napustila party. Čini se da je došla samo zato što je na ulazu u party bio postavljen crveni tepih uz kojeg su novinari nestrpljivo čekali pa je došla dati nekoliko izjava televizijskim ekipama.

No, i bez nje party je bio sjajan, šampanjac Veuve Clicquot se točio cijelu noć, hrana je bila morska, od kamenica nadalje, slastice su bile opako ukusne, tako da nitko nije želio da party ikada završi. Almodovar ga je napustio rano, u pola sata iza ponoći, ostali gosti daleko kasnije.Pedro Almodovar najavljuje nastup pjevača Miguela Poveda (lijevo) na partyju u utorak Pedro Almodovar najavljuje nastup pjevača Miguela Poveda (lijevo) na partyju u utorak
Jutro nakon takve noći donijelo je još nešto fenomenalno, a to je novi film Quentina Tarantina «Neslavni gadovi» koji se nalazi u konkurenciji za Zlatnu palmu. Radi se o punokrvnom Tarantinu a radnja filma smještena je u Francusku tijekom drugog svjetskog rata gdje djeluje skupina američkih Židova pod nazivom «The Basterds» koje predvodi kapetan Aldo Reins (Brad Pitt) i kojima je cilj da brutalnim i okrutnim ubijanjem nacista unesu strah među njemačke vojnike. Provodeći svoje planove, susrest će se s francuskom Židovkom, mladom djevojkom čiju su obitelj ubili nacisti i koja vodi kino dvoranu u Parizu u kojoj njemačka vojska želi prikazati ratno-propagandni film. U dvorani će se naći nacistička vrhuška i cilj je uništiti i kino i nacističke vođe.

Na konferenciji za novinare nakon filma Tarantino je likovao, novinari još i više, tako da su sva gotovo pitanja bila upućena njemu a ne Bradu Pittu što ni ne čudi jer novinari i te kako znaju da je Tarantino pametni brbljavac a Pitt mutavi ljepotan.

E, onda je došlo na red objašnjenje filma «Anikrist», onog koji je režirao Lars von Trier i koji je iznervirao većinu gledatelja svojom besmislenošću. Otišao sam u Antibes u hotel Du Cap kako bi intervjuirao Von Triera i glumce Willema Dafoea i Charlotte Gainsbourg i naišao na tri osobe koe smatraju da su napravili remek djelo, od kojih je Von Trier bio nervozan, Gainsbourg tiha a Dafoe zabavan. Naime, za scene seksa u filmu Von Trier je našao «body doubles» i to porno glumce te na m je Dafoe rekao kako mu je njegov dubler rekao «Nadam se da ti se sviđa moja veličina. I moj stil». Nisam se smijao samo zbog te izjave već i zbog općepoznate činjenice da je Dafoe ponosni vlasnik najdužeg penisa među glumcima.

Vezane vijesti

Hrpa zvijezda ne garantira i dobar film

Hrpa zvijezda ne garantira i dobar film

Petak je, vrijeme kada se raspravlja o tome koji filmovi će osvojiti nagrade na festivalu u Cannesu, što će biti objavljeno u nedjelju iza 19 sati.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika