25.05.2009. / 16:29

Autor: Totalsport

Makelele u biografiji napisao da je Mourinho uništio Chelsea

'Dvije smo godine funkcionirali kao skupina prijatelja. Onda je Mourinho sve upropastio', stoji u Francuzovoj biografiji pod nazivom "Tout Simplement", a čiji je sadržaj u ponedjeljak prepričao rimski dnevnik Corriere dello Sport

Claude MakeleleClaude MakeleleU vlastitoj je biografiji danas 36-godišnji veznjak PSG-a Claude Makelele optužio portugalskog trenera Josea Mourinha da je uništio Chelseajevu momčad.

"Dvije smo godine funkcionirali kao skupina prijatelja. Onda je Mourinho sve upropastio", stoji u Francuzovoj biografiji pod nazivom "Tout Simplement", a čiji je sadržaj u ponedjeljak prepričao rimski dnevnik Corriere dello Sport.

"U momčadi je vladala izvanredna, rijetko viđena solidarnost. Mourinho ju je sasvim uništio eliminiravši sve kohezivne elemente koje smo imali. Odgovoran je za nastanak klanova jer je jednu skupinu igrača počeo tretirati zvijezdama."

"U sezoni 2006/2007. sasvim se distancirao od momčadi. Bratstvo koje smo imali tu je došlo kraju. U toj, svojoj trećoj sezoni, sasvim je zaboravo na igrače počevši sebe gurati u središnji plan. Sve je zasluge pripisivao sebi. Znao je biti preplašen ako bi koji od igrača pod svjetla reflektora stigao prije njega."

"Sukobio se tada s Romanom Abramovičem. Šef je tražio da dopusti nama igračima da se izratimo na travnjaku, No, Mourinho nije želio promijeniti vlastite metode", navodi francuski veznjak, koji je u Chelsea stigao 2003. godine još u Ranierijevoj eri, te ostao do kraja prošle sezone.

Vezane vijesti

Video: Novi Mourinhov trenerski obračun na travnjaku

Video: Novi Mourinhov trenerski obračun na travnjaku

Nekome na klupi Sporting Gijona, moguće i prvom treneru Javieru Clementeu, portugalski strateg Real Madrida Jose Mourinho dao je do znanja da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika