26.05.2009. / 16:12

Autor: Andrea Belin

5 najvećih zabluda o ženskom orgazmu

Mnogi tvrde kako je za ženski orgazam zaslužan partner, neki smatraju da ako se ne postigne ta najviša razina, seks nije bio kvalitetan...Ipak, sve su to nagađanja, a istina je potpuno drugačija. Saznajte nekoliko tvrdnji za koje se godinama smatralo da su istinite, a u stvari su obična laž!

Ženski orgazam nekim je muškarcima vječna nepoznanicaŽenski orgazam nekim je muškarcima vječna nepoznanicaO seksu se neprestano govori i istražuje, no očigledno se nikada neće otkriti sve zagonetke s ovog područja. Orgazam je jedan od najljepših trenutaka koji se mogu doživjeti za vrijeme seksualnih igrica, ali još uvijek postoje neke zablude o tome. Mnogi tvrde kako je za ženski orgazam zaslužan partner, neki smatraju da ako se ne postigne ta najviša razina, seks nije bio kvalitetan...Ipak, sve su to nagađanja, a istina je potpuno drugačija. Saznajte nekoliko tvrdnji za koje se godinama smatralo da su istinite, a u stvari su obična laž!

Sve žene žele orgazam "G-točke"

Ova konstatacija u potpunosti je netočna. Istina je da nekolicina žena sanja o ovakvoj vrsti orgazma, ali za druge stimulacija G-točke, čak i onda kada je sve napravljeno kako treba, nije ugodan osjećaj. Naime, kod nekih žena zadovoljavanje na taj način, uzrokuje neugodnu bol.

Za orgazam je potreban iskusan partner

Za mnoge muškarce nema veće sreće nego kada u potpunosti zadovolje svoju partnericu. Takvi muškarci smatraju da su jedino oni zaslužni što je njihova djevojka doživjela orgazam. Naravno da se cijeni njihov trud, no odgovornost za ženski orgazam, pripada ženi. Točno je da neke žene imaju problema s doživljavanjem vaginalnog orgazma, ali upravo zbog toga im je Bog podario klitoris. To znači da ga može postići ako je muškarac potpuno neiskusan. Muško znanje i iskustvo svakako su uvijek dobro došli, no ako ima problema na tom području, ni najiskusniji muškarac na svijetu ne može joj pomoći.

Bez orgazma žene ne uživaju u seksu

Da žene ne uživaju u seksu ako ne dožive orgazam, apsolutno je netočno. Ako je odnos ispunjen nježnošću, iskustvo može biti zadovoljavajuće i bez orgazma. Većina žena voli predigru i važnija im je od orgazma i samog seksa. Pitate se kako je to moguće? Zato jer neke žene jednostavno više uživaju u grljenju, maženju i ljubljenju.

Vaginalni orgazam je bolji od klitoralnog

Uspoređivati bilo koju vrstu orgazma, potpuno je besmisleno. Oba orgazma su savršena, predivna i zadovoljavajuća, svaki na svoj način. Jedini razlog zašto se vaginalni orgazam smatra vrhuncem ekstaze je taj što se doživljava rjeđe. Statistički govoreći, procijenjeno je da 30 posto žena nikada neće doživjeti vaginalni orgazam i da samo 30 posto njih vaginalni orgazam doživljava redovito.

Žene ne mogu ejakulirati

Mnogi misle da žene ne mogu ejakulirati, ali ni to nije točno. Žene to zaista mogu. Nekolicina stručnjaka takav ženski izljev naziva mokraćom, drugi tvrde da se radi o tekućini koja nema nikakve veze s mokraćom. Ali nisu sve žene imale ovo iskustvo i možda ga nikada ni neće doživjeti. To, naravno ne znači da njihov orgazam nije potpun ili da nisu uživale.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika