26.05.2009. / 16:33

Autor: Hina

Izbačeni HDZ-ovac priznao da je krivotvorio potpise i izmišljao osobe na listi za kandidaturu za gradonačelnika Oroslavlja

"Kad sam shvatio da neću stići skupiti potpise za kandidaturu Babića za gradonačelnika Oroslavja, počeo sam upisivati birače kod kojih nisam bio i izmišljao sam brojeve njihovih osobnih iskaznica. To što sam upisao i mrtve osobe, kojima sam i osobno bio na pokopu, smatram propustom zbog velike vremenske stiske", rekao je Grgec

Zbog lažnih potpisa odbačena je kandidatura Milana BabićaZbog lažnih potpisa odbačena je kandidatura Milana BabićaNa Općinskome sudu u Zlataru danas je Emil Grgec, optužen za krivotvorenje isprave, priznao da je prikupljajući potpise za kandidacijsku listu za gradonačelnika Oroslavja Milana Babića (HDZ) zbog vremenske stiske upisivao izmišljene birače, među kojima i pokojnike.

Grgec, koji je bio član HDZ-a i koji je u međuvremenu iz stranke izbačen, ustvrdio je kako nije znao da čini kazneno djelo, dodajući da se zbog svega učinjenog kaje.

Kad sam shvatio da neću stići skupiti potpise za kandidaturu Babića za gradonačelnika Oroslavja, počeo sam upisivati birače kod kojih nisam bio i izmišljao sam brojeve njihovih osobnih iskaznica. To što sam upisao i mrtve osobe, kojima sam i osobno bio na pokopu, smatram propustom zbog velike vremenske stiske, rekao je Grgec.

Državno odvjetništvo tereti Grgeca da je od 14. travnja do 26. travnja 2009. u Oroslavju bio zadužen za prikupljanje potpisa birača koji podupiru Babićevu kandidaturu te da je u tablicu birača unio neistinite podatke o biračima, njihovim brojevima osobnih iskaznica i vlastoručno ih potpisao.

Optužuje ga se da je takav popis predao kao prilog prijedlogu predlagatelja koalicije političkih stranaka koji su ovjerili i potpisali stranački čelnici. Popis je nakon toga predan Gradskome izbornom povjerenstvu Oroslavja.

Grgec, koji je u međuvremenu izbačen iz HDZ-a, rekao je kako svojemu dugogodišnjemu stranačkom kolegi Babiću nije na vrijeme priznao da je nezakonito skupljao potpise jer je mislio da nitko neće to primijetiti.

Nesuđeni gradonačelnik Milan Babić istaknuo je na sudu da je imao potpuno povjerenje u bliskog suradnika i nekadašnjeg zamjenika Grgeca, koji je dosad sve poslove besprijekorno obavljao.

"Iako sam oštećen, neću tražiti nikakavo obeštećenje od Grgeca. Isto tako, želim da ga se najblaže kazni i da iz svega izvuče pouku", rekao je Babić.

Grgec je molio sud da ga ne se na kažnjava zatvorskom kaznom jer uzdržava dvoje djece studenata.

Završni govori i objava presude Grgecu najavljeni su za 8. lipnja, kad ga očekuje novčana kazna ili kazna zatvora do tri godine.

U nepravilnost liste posumnjao je krapinsko-zagorski SDP, koji je podnio prigovor Županijskome izbornom povjerenstvu, koje je poništilo Babićevu kandidaturu.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika