27.05.2009. / 01:07

Autor: Ivica Medo

nogomet

Prvi dan u Rimu: Eto'o, Stoičkov i karabinjeri

Dan prije finalne utakmice Lige prvaka Manchester United i Barcelona održali su večernje treninge na rimskom stadionu Olimpico. Prvo su vježbali igrači Alexa Fergusona, a oko 20.00 sati na red su došli Messi, Henry, Etoo i ostatak društvo.

Novinar 90minuta i Velimir Zajec na OlimpicuNovinar 90minuta i Velimir Zajec na OlimpicuHristo Stoičkov sa španjolskim novinarkama Hristo Stoičkov sa španjolskim novinarkama Počast Mattu BusbyjuPočast Mattu BusbyjuNovinara 90minuta i Etoa uslikao je karabinjerNovinara 90minuta i Etoa uslikao je karabinjerAutobus BarceloneAutobus BarceloneUpravo u trenutku dok je Barcelonin autobus dolazio na Olimpico, potpisnik ovih redaka nekoliko minuta prije podigao je akreditaciju i također krenuo prema utrobi stadiona kako bi prisustvovao press-konferenciji Barcelonina trenera Pepe Guardiole. Odlučio sam slijediti autobus i došao sam do vrata na kojima je bilo brojno osiguranje, od civilnog do karabinjera na motorima i u automobilima, no posluživši se starim trikom, drsko sam prošao pokraj prvog policajca mašući mu akreditacijom kao da se radi jednom od ljudi iz organizacije. Barcelonini igrači već su izašli iz busa i uputili se prema svlačionici. Kad sam već mislio da neću stići ni do jednoga, taman je iz busa lijeno promolio Samuel Eto'o. Naravno sa slušalicama na ušima. Zaustavio sam Kamerunca, zamolio ga za fotografiranje, a fotoaparat sam dao zbunjenom karabinjeru i stigao sam Eto'u postaviti dva pitanja: "Treba li se sutra kladiti na Barcu?"
Eto'o je odgovorio: "Da sam na vašem mjestu, nikad se ne bih kladio protiv Barce".
Kakav imate predosjećaj. Hoćete li zabiti?
"Ne znam, osjećam se sjajno, pa možda i zabijem. Ali to je najmanje važno, bitno je samo da pobijedimo", odgovorio je Eto'o.
Bilo je to sve što sam mogao izvući iz sjajnog Kamerunca, karabinjeri su naravno shvatili da sam novinar i ljubazno me zamolili da se hitno udaljim. No, razočaranje je stiglo kad sam shvatio da karabinjer nije napravio dobru fotografiju.
Kasnije sam zajedno s nekoliko kolega izašao na tartan stazu i promatrao trening Barcelone iz neposredne blizine. Željko Vela i Velimir Zajec baš su u tom trenutku završavali prilog za HTV. Bivši proslavljeni hrvatski nogometaš bio je na meti nekih engleskih i grčkih novinara, a mi smo se fokusirali na Hristu Stoičkova koji je većinu treninga stajao uz aut liniju. Stalno je nešto objašnjavao igračima koji su sjedili na klupi. Veliki Bugarin krenuo je prema tribinama. Naravno da smo iskoristili priliku da ga zaskočimo.
Imate li minutu vremena za hrvatske novinare? upitao sam jednog od najvećih igrača koje je Barcelona imala:
"A što bi me pitali", na tečnom hrvatskom odgovorio je Stoičkov.
O sutrašnjoj utakmici? odgovorio sam, a Bugar je na sebi svojstven način poentirao: "E, onda ništa od razgovora. O utakmici ću pričati kad završi."
Glavne Barcine vedete izgledaju potpuno fit. Messi je odradio trening s lakoćom, a ni na tek oporavljenom Iniesti se nije moglo primijetiti da ga muči ozljeda.
Xavi, Gudjohnsen, Etoo i Hleb izdvojili su se iz skupine koja je na centru bjesomučno igrala "ševu" i na golu iza kojeg smo se utaborili uvježbavali su udarac s distance, tako da smo sve mogli promatrati iz neposredne blizine. Etoo je jedno vrijeme stajao na golu, u nekoliko navrata je zaista dobro reagirao, a onda je na gol stao prvi vratar Barce Valdes. Prema prikazanom najbolji udarac iz te četvorke ima Gudjohnsen kojem je Valdes obranio tek jedan ili dva udarca. Xavi je forsirao unutrašnjom stranom stopala u lijeve rašlje. U nekoliko navrata Barcini igrači namjerno su gađali novinare koji su stajali iza gola. U jednom trenutku zagledao sam se u Messijeve akrobacije s loptom, a Xavijeva lopta prohujala je pokraj rašlji i dobrano mi potšišala frizuru. Da je samo koji centimetra bilo niže, naočale bi otišle u staro smeće.
Na treningu Barcelone vladala je doista lagodna atmosfera, igrači su od reda bili nasmijani i opušteni kao da sutra igraju neku nebitnu prvenstvenu utakmicu. Čini se da je u Barcinim redovima sveukupno bolja atmosfera nego u momčadi Manchester Uniteda koji je zakupio hotel u središtu Rima, blizu željezničke postaje Termini, a Cristiano Ronaldo pred očima stotina obožavatelja, koji "kampiraju" pred hotelom, paradira s dva ogromna tjelohranitelja.
Kod smo već kod Unitedovih navijača treba istaknuti kako su napravili zaista lijepu gestu prema svojem najpoštovanijem menadžera Mattu Busbyju, tvorcu čuvenih "Busbyevih beba". Na sjevernoj tribini gdje će biti smještena glavnina navijača "crvenih vragova" stolice su obljepili u natpis For Matt, a sa strane prilično vjerno su napravili portret čuvenog menadžera.

Fotogalerija

  • Autobus Barcelone
  • Novinara 90minuta i Etoa uslikao je karabinjer
  • Počast Mattu Busbyju
  • Hristo Stoičkov sa španjolskim novinarkama
  • Novinar 90minuta i Velimir Zajec na Olimpicu

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika