28.05.2009. / 22:23

Autor: Stjepan Marković

Drama na Poljudu: Dinamo osvojio Kup nakon jedanaesteraca

Premda sami sebi zamjeraju što su primili tri gola na Poljudu, igrači Dinama sa sjajnim Tomislavom Butinom na vratima ipak su cijeloj Hrvatskoj dokazali da su zaslužili oba naslova najbolje domaće nogometne momčadi

Dinamo je dva puta dokazao da je najboljiDinamo je dva puta dokazao da je najboljiDinamo je u uzvratnu utakmicu Kupa na Poljudu došao sa tri pogotka prednosti iz prvog susreta te se činilo kako je osvajanja ovog trofeja riješeno. Zagrebačka momčad je u utakmicu ušla dosta oprezno te je često Mario Mandžukić bio jednini istureni igrač. U prvom poluvremenu Hajdukovoj igri je nedostajalo agresivnost i nisu naši odgovor povučenu igru Dinama.

Poluvrijeme je završilo bez pogodaka iako je pred sam odlazak na odmor Srđan Andrić pogodio vratnicu butininog gola. U nastavku Hajduk kreće agresivnije što im se isplatilo u 56. minuti kada Nikola Kalinić postiže pogodak, a samo dvije minute kasnije na 2:0 povisuje Mladen Bartolović.

U oba gola rezultat su pogreški Dinamovih braniča. U posljednjoj trećini utakmice Dinamo se razigrava te stvara nekoliko izglednih šansi, no ne postiže pogodak. U 75. minuti Kalinić postiže svoj drugi pogodak za 3:0 što ostaje rezultat do kraja. Nakon odigranog regularnog dijela krenulo se izvođenju jedanaesteraca:

Bišćan silovito puca za 1:0
Kalinić neobranjivo pogađa za 1:1
Sammir uz dosta muke povisuje na 2:1
Rosso puca po sredini i njegov udarac brani Butina
Badelj pogađa za 3:1
Bartolović smanjuje na 3:2
Morales postiže pogodak za 4:2
Ibričić je precizan za 4:3
Hrgović promašuje gol
Andrić puca ali njegov udarac brani Butina


Nakon utakmice Ante Miše, trener Hajduka, teškog je glasa izjavio kako je njegova momčad dobro igrala cijeli susret te je zaslužila ovaj trofej. ¨Zbog prevare u prvom susretu nismo osvojili kup¨, rekao je Miše. Trener Dinama Krunoslav Jurčić bio je puno suzdržaniji priznao je da su Hajdukovci bili bolji u drugom djelu i dodao da su jedanaesterci lutrija. (Fotografije: Mario Strmotić)

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika