30.05.2009. / 11:48

Autor: Dean Sinovčić

Claude Makelele objavio autobiografiju: Terry je otjerao Mourinha iz Chelsea

Makelele tvrdi kako je do sukoba došlo nakon što je Mourinho rekao Terryju kako neće igrati nekoliko utakmica kako bi se oporavio od operacije na što je Terry zatražio da ode iz Chelsea

John Terry i Jose Mourinho nekada su zajedno osvojili dva prvenstva Engleske John Terry i Jose Mourinho nekada su zajedno osvojili dva prvenstva Engleske Claude Makelele, bivši vezni igrač Chelsea, u svojoj autobiografskoj knjizi objavljenoj ovog tjedna napisao je kako je sukob između kapetana Johna Terryja i trenera Jose Mourinha početkom prošle sezone bio razlog zbog kojeg je Mourinho morao napustiti Chelsea. Sve je počelo u prosincu 2006. godine kada je Terry operirao leđa te nakon oporavka igrao u drugom dijelu sezone. Na početku sezone 2007-2008, Jose Mourinho rekao je Terryju kako neće igrati nekoliko utakmica kako bi se u potpunosti oporavio od operacije, s čime se Terry nije složio, tvrdeći da može igrati. Bio je to, tvrdi Makelele, početak sukoba koji je rezultirao odlaskom Mourinha iz Chelsea.u listopadu 2007. godine.
Makelele, koji je nakon odlaska iz Chelsea zaigrao za francuski PSG, napisao je kako mu je naznake o odlasku Mourinha prvi prenio kondicijski trener Rui Faria koji mu je kazao kako je razog to što se mnogo igrača žali na Mourinha, naročito John Terry. Makelele je kasnije saznao što se dogodilo. Mourinho je rekao Terryju da su posljedice operacije još uvijek vidljive, da Terry nije u pravoj formi, te da će dva centralna defenzivca biti Ricardo Carvalho i Alex. Tako će biti dok ja ne odlučim drugačije, rekao je Mourinho terryju, čime je rat bio objavljen.
Makelele smatra da je Terry bio u pravu jer je odigrao drugi dio sezone nakon operacije, iako je trpio bolove, te je zaslužio igrati na početku nove sezone kako bi što prije došao u pravu formu. Ujedno, Makelele tvrdi kako je Mourinho namjerno izazvao taj sukob jer je znao da je John terry nedodirljiv, pita se zašto je želio taj sukob i pretpostavlja kako je tim sukobom Mourinho želio isprovocirati odlazak iz Chelsea. Uglavnom, Terry je nakon toga od čelnika Chelsea tražio da ga prodaju što Roman Abramovič nije želio ni čuti, kao što to nisu željeli čuti ni suigrači, ni navijači. Umjesto njega, spakovao se Mourinho.
Već su objavljeni i demanti tih navoda. Chelsea je objavio kako kapetan Chelsea nije odgovoran za odlazak Mourinha već je to bio dogovor kluba i trenera, a isto su napravili i odvjetnici Johna Terryja koji su dodali i kako Terry nikada nije tražio da ga Chelsea proda.

Vezane vijesti

Video: Novi Mourinhov trenerski obračun na travnjaku

Video: Novi Mourinhov trenerski obračun na travnjaku

Nekome na klupi Sporting Gijona, moguće i prvom treneru Javieru Clementeu, portugalski strateg Real Madrida Jose Mourinho dao je do znanja da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika