01.06.2009. / 12:24

Autor: Andrea Belin

5 seksualnih tajni koje dosad sigurno niste znali

Jeste li znali da se najmanje 50 posto seksualno aktivnih muškaraca i žena u jednom razdoblju u životu zarazi humanim papilloma virusom (HPV)? Zaista je tako, međutim, u 90 posto slučajeva, imunološki sustav pobijedi tu bolest

Postoje stvari koje sigurno još uvijek ne znatePostoje stvari koje sigurno još uvijek ne znateZnanstveni portal LiveScience objavio je nekoliko zanimljivih statističkih podataka o ljudskoj seksualnosti. Naravno, riječ je o spolnim odnosima, braku i seksualnom zdravlju ljudi. Jeste li znali da se najmanje 50 posto seksualno aktivnih muškaraca i žena u jednom razdoblju u životu zarazi humanim papilloma virusom (HPV)? Zaista je tako, međutim, u 90 posto slučajeva, imunološki sustav pobijedi tu bolest. To je samo jedan od primjera, a mi vam nudimo još nekoliko podataka koje vjerujemo da niste znali!

1. Dvije trećine žena u SAD-u koje su u razdoblju u od 2001. do 2003. godine bile trudne, skoro cijelu trudnoću provele su na poslu, dok je samo 80 posto njih nastavilo raditi već mjesec dana nakon porođaja. Prije nekih četrdesetak godina taj broj bio je upola manji.

Rezultati jednog istraživanja potvrdili su da muškarci u životnoj dobi od 20 do 59 godina u prosjeku promjene sedam seksualnih partnera, dok žene u i stom tom životnom razdoblju u prosjeku promjene četiri ljubavnika.

2. Dvije trećine polaznika Sveučilišta Michigan i Wayne priznali su da su u seksualnoj vezi s prijateljem, odnosno prijateljicom. Više od polovicu njih priznalo je da su takav odnos imali više puta.
Istraživanje na američkom Sveučilištu Kinsey pokazalo je da muškarci nevinost u prosjeku izgube s 16,9 godina, dok žene nešto kasnije, sa 17, 4 godina.

3. Više od 75 posto muškaraca za nakon za vrijeme svakog seksualnog odnosa doživi orgazam, dok se žene s tim ne mogu pohvaliti. Svaki put, vrhunac osjeti samo 29 posto žena. Veliki broj je onih koje nikada nisu doživjele orgazam.
Organizacija National Sleep Foundation provela je također jedno istraživanje čiji su rezultati pokazali da među vjenčanim parovima, svaki deseti spava odvojeno.

4. National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases objavio je da pet posto muškaraca u četrdesetima ima problema s erektilnom disfunkcijom, dok 25 posto šezdesetpetogodišnjaka ne može postići erekciju. Na Kinseyu je dokazano da je prosječna dužina penisa u erekciji od 12 do 17 centimetara, dok je prosječni promjer penisa u erekciji od 10 do 13 centimetara.

5. Najplodnija žena na svijetu je Ruskinja koja je rodila čak 69-ero djece, od toga šesnaest pari blizanaca, te sedam puta trojke. Nju je ipak pobijedio jedan marokanski car koji je, kako stoji u Guinessovoj knjizi rekorda, imao čak 342 kćeri i 525 sinova.

Vezane vijesti

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Vladimir Šeks rekao je danas da se kandidirao za potpredsjednika stranke te je negirao da mu je Slavonija "okrenula leđa". "Nije meni Slavonija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika