05.06.2009. / 18:37

Autor: Hina

Galinec: Kasni dio plaća za ožujak i plaće za travanj

Jutros je 200-tinjak radnika tvrtki Industrogradnja - Operativa d.o.o. i Izoind d.o.o. iz Donje Lomnice kraj Velike Gorice započelo štrajk, tražeći isplatu plaća za veljaču i ožujak

Josip GalinecJosip GalinecSvi zaposleni u svim društvima Grupe Industrogradnja primili su plaću za veljaču ove godine, dio radnika primio je i plaću za ožujka, a dio pola plaće, dok Grupa kasni s isplatom plaće za travanj, stoji u današnjem očitovanju Uprave, koje potpisuje predsjednik Uprave Grupe Industrogradnja Josip Galinec.

Jutros je, naime, 200-tinjak radnika tvrtki Industrogradnja - Operativa d.o.o. i Izoind d.o.o. iz Donje Lomnice kraj Velike Gorice započelo štrajk, tražeći isplatu plaća za veljaču i ožujak.

Pritom je regionalni povjerenik Sindikata graditeljstva Hrvatske Ivan Kovačević izjavio da tvrtka treba isplatiti dio plaće za veljaču i cijelu plaću za ožujak radnicima Izoinda te plaće za ožujak radnicima Operative.

Kovačić je izjavio i kako je predsjednik Uprave Industrogradnje Josip Galinec na radnike na jutrošnjem sastanku izvijestio da "u ovom trenutku ne može zatvoriti financijsku konstrukciju" za isplatu plaća.

U priopćenju koje je Galinec dostavio poslije podne, navodi se pak da je plaća za veljaču isplaćena svim zaposlenicima Grupe, kao i da je dio radnika primio plaće za ožujak, a dio pola plaće, uključujući i radnike zaposlene u tvrtki Industrogradnja - Operativa d.o.o.

Prema očitovanju Uprave, Grupa kasni s isplatom plaće za travanj, koja je dospjela 20. svibnja.

Dodaje se da je poslovanje Grupe u ovoj godini opterećeno problemima s likvidnošću, "zbog nerješavanja statusa Duge Uvale, spora s Hospimedicom i drugih primjera nefunkcioniranja, odnosno sporosti pravne države, ali i sve izraženije nelikvidnosti općenito uslijed aktualne recesije".

Pritom se ističe da kontinuitet poslovanja nije ugrožen, da je Grupa nisko zadužena, odnosno visoko kapitalizirana te da je vrijednost ugovorenih poslova za 2009. veća u odnosu na vrijednost poslova iz prethodne godine.

"Aktivnosti na svim postojećim gradilištima i proizvodnim pogodnima Grupe danas su se odvijale bez zastoja. Štrajk, koji je započeo dio radnika Operative d.o.o. i Izoinda d.o.o., nije se odrazio na operativno poslovanje Grupe Industrogradnja ni izvršavanje preuzetih obveza u zemlji i inozemstvu. Navedena društva jedina su u okviru Grupe koja posluju negativno, bez obzira na poduzete aktivnosti na restrukturiranju. U slučaju stečaja navedenih društava-kćeri, Grupa će nastojati sačuvati što više radnih mjesta", zaključuje se u priopćenju.

Vezane vijesti

'Radnici, poslodavci vas lažu i varaju'

'Radnici, poslodavci vas lažu i varaju'

Porezna uprava više neće biti "kasica prasica" koja je služila za samoposluživanje nekim neodgovornim poslodavcima, poručio je danas ministar… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika