10.06.2009. / 13:36

Autor: Anamarija Kronast

Živa istina: Robert De Niro duguje Srbima novac

Mještane srpskog sela Čokot nadomak Niša godinama muči što im De Niro nije vratio novac koji su mu navodno posudili šezdesetih godina, tijekom njegovog boravka u Srbiji.Tada je, vele, bio mlađahan i anoniman i posudili su mu novac za put...

Robert De NiroRobert De NiroSrbi iz sela Čokot nadomak Niša već dulje vrijeme u svojim krajevima isčekuju holivudsku zvijezdu Roberta De Nira. Time bi se, tvrde oni, ispunila glumčeva želja sa ponovno okusi sir i pogaču iz tog dijela Južne Morave.

No, nikako da im se ostvari želja, a muči ih i što im De Niro, kažu, nije vratio novac koji su mu navodno posudili šezdesetih godina, tijekom boravka u Srbiji.

Tada je, vele, bio mlađahan i anoniman i posudili su mu novac za put koji im glumac do današnjeg dana nije vratio.

Želja im se umalo ostvarila kada je prošle godine De Niro trebao gostovati u Beogradu, a čak su se potrudili i kontaktirali Novaka Đokovića, koji je tada igrao turnir u New Yorku, da im pomogne nagovoriti zvijezdu na posjet njihovom kraju.

Kažu kako su ga jednom dobro ugostili, a to bi napravili i ovoga puta. Naime, De Niro je doista na jednoj tiskovnoj konferenciji kazao kako je 1967. godine bio u Nišu. Došao je kao autostoper, stekao prijatelje koji su ga ugostili, a čak su mi i posudili novac da se vrati kući.

Ime i adresu svog prijatelja iz Srbije je zaboravio, a riječ je o zemljoradniku Radovanu Đokiću (76) koji je umro prošle godine. Ipak, De Nirovog se posjeta sjetio Đokićev rođak Radovan koji i danas pamti kako su De Niru morali tumačiti da se beru crvene, ne zelene, rajčice.

Naime, glumac je došao taman kada su brali paradajz pa je pomogao domaćinima. Ostao je s njima tri dana, a potom krenuo put Grčke, no ubrzo se vratio jer su ga opljačkali. Stoga mu je Radovan Đokić dao tadašnjih 470 dinara kako bi mogao otputovati. Ipak, De Niro se nikada više nije javio.

Vezane vijesti

Zemlja bez gotovine

Zemlja bez gotovine

Švedska bi, sudeći po trendu koji u toj zemlji sve više uzima maha, mogla postati prva europska zemlja u kojoj se prestala koristiti gotovina - piše… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika