10.06.2009. / 19:33

Autor: Martina Čizmić

Otjerali ga: Radošević dao ostavku na mjesto šefa Plinacroa

Nagađa se da je Radoševićeva ostavka rezultat pritisaka iz vrha države

Branko RadoševićBranko RadoševićPredsjednik Uprave Plinacroa Branko Radošević razrješen je dužnosti na Skupštini Društva, priopćeno je iz Plinacroa.

Kako stoji u priopćenju, Radoševiću prestaje radni odnos sa Plinacrom zaključno sa 15. lipnjem, a na njegovo mjesto odlukom Vlade RH dolazi Jerko Jelinić Balto.

U svojoj molbi Skupštini, Radošević je nave kako je u protekle 4 godine 'provodio politiku vlasnika Vlade Republike Hrvatske, a u intersu trgovačkog društva Plinacor, kao i u interesu razvoja plinskog sektora, sve radi postizanja nacionalnih interesa'. Napisao je i kako se nada da je svojim radom ispunio očekivanja Skupštine.

"Budući da taj posao zahtijeva veliki angažman i izuzetne napore, molim sporazumni raskid ugovora o radu", napisao je na kraju svoje molbe Radošević.

Da odluka nije ishitrena i ne promišljena dokazuje i Radoševićevo obrazloženje u kojem piše:„O ovom sam potezu počeo razmišljati 18. prosinca 2008. godine, a konačnu odluku donio sam u utorak 2. lipnja 2009. godine. Razlozi su osobnog stava, kao i efekata osobnog angažmana na učinke u energetskom, odnosno plinskom sektoru."

Da Radošević odlazi iz Plinacroa već se nagađalo u medijima. Navodno mu Vlada zamjera što nije spomenuo da se za povećanje kapaciteta plinovoda Bosiljevo-Split treba tražiti suglasnost Europske investicijske banke, što je projekt dovelo u tzv. pat poziciju.

Također, prigovaraju mu i što je nakon okvirnog dogovora oko kredita za kupnju skladišta Okoli došao i s prijedlogom kraćeg roka otplate, a to bi značilo povećanje tarifa za transport plina.

Uz to, u Vladi mu navodno zamjerau što nije riješio probleme oko osnivanja hrvatske kompanije koja bi imala udio od 25 posto u konzorciju Adria LNG-a.

Vezane vijesti

Zakašnjeli pokajnik iz Plinacra

Zakašnjeli pokajnik iz Plinacra

GOTOVO dvije i pol godine trebalo je bivšem šefu Plinacra Branku Radoševiću da javnosti ispriča istinu o preuzimanju podzemnog skladišta plina Okoli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika