15.06.2009. / 12:48

Autor: Andrea Belin

Priprema za ljeto: 10 savjeta za savršeno lijepu kosu

Kod kuće možete sami napraviti različite pripravke koji će "nahraniti" vašu kosu kako bi ona, ne samo izgledala, nego uistinu bila zdrava

Njega je najvažnijaNjega je najvažnijaKako bi izgledala besprijekorno, kosi, baš kao i licu potrebna je odgovarajuća njega. Međutim, za preparate ne morate izdvajati stotine kuna jer skupocjeni proizvodi često puta dodatno oštećuju kosu i vlasište. Osim toga, ne morate satima sjediti, po vašem mišljenju, u najboljim frizerskim salonima. Kod kuće možete sami napraviti različite pripravke koji će "nahraniti" vašu kosu kako bi ona, ne samo izgledala, nego uistinu bila zdrava!

1. Jedan zreli avokado pomiješajte s izmučenim jajetom te smjesu nanesite na mokru kosu. Nakon 20 minuta isperite. Ukoliko je vaša kosa oštećena, tretman ponavljajte svaki tjedan. Zdravoj kosi ovakva njega dovoljna je jedanput mjesečno. Maska od avokada i jajeta vraća kosi sjaj i elastičnost.

2. Na plavu kosu nakon pranja, nanesite sok od jednog limuna. Dobiti ćete prirodne pramenove koji će na suncu izgledati savršeno.

3. Kosi je kao i vama koji put potrebna masaža. U omiljeni šampon dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja po vlastitom izboru. Ulje će joj dati sjaj i svježinu, a istovremeno će vam kosa savršeno mirisati.

4. Ako je vaša kosa suha i ispucana koristite neko prirodno ulje, primjerice maslinovo, kokosovo ili bademovo i natopite vrhove. Na glavu stavite plastičnu kapu, a preko nje ugrijani ručnik. Ulje držite na kosi pola sata, a nakon toga operite ju šamponom.

5. Normalno je da dnevno izgubite 50 do 200 vlasi kose, no ukoliko primjetite da vam kosa opada u većim količinama, posjetite dermatologa. Opadanje može biti znak neke infekcije ili kožne bolesti.

6. Muškarci koji primjećuju prve znakove čelavosti trebali bi se ošišati na kratko. Duža kosa zbog čestog pranja i češljanja uzrokovati će još veći gubitak kose.

7. Izbjegavajte korištenje lakova, pjene i gelova za kosu jer tada vaša kosa izgleda potpuno neprirodno.

8. Kosu nemojte često bojati. Između dva bojanja kose, napravite razmak od najmanje četiri tjedna. Nakon što ju obojite i isperete, umjesto da ju trljate, kosu lagano omotajte ručnikom.

9. Vrhove kose možete osvježiti i najobičnijom kremom za ruke.

10. Ako vam se kosa brzo masti, ne morate ju prati jakim šamponima za odstranjivanje masnoće jer takvi šamponi uzrokuju još veće lučenje masnoće.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika