15.06.2009. / 16:40

Autor: Boris Bilas

Latinica ponovno cenzurirana: Iz emisije izbačene izjave Vilija Matule i Vesne Balenović

Naveo sam primjer emisije "Otvoreno" koja bi se zbog načina uređivanja i odabira gostiju prije trebala zvati "Zatvoreno". Ako je to razlog da se iz emisije izbaci moja izjava, onda sam očito bio u pravu" - kazao nam je Matula

Emisija HTV-a "Latinica", autora i voditelja Denisa Latina, ponovno podiže prašinu na javnoj televiziji. Naime, kako je na svom Facebook profilu napisao sam Latin, u večerašnjoj emisiji, kojoj je tema "Građanska hrabrost", cenzurirane su izjave Vilija Matule i Vesne Balenović u kojima kritiziraju uređivačku politiku HTV-a, posebno emisiju Otvoreno.

Kako Latin navodi na svom profilu, emisija je cenzurirana od strane glavnog ravnatelja Vanje Sutlića i pravne službe HRT-a, a po nalogu predsjednika vlade Ive Sanadera.

Nakon što je vijest procurila u javnost kontaktirali smo poznatog zagrebačkog glumca Vilija Matulu kojeg je vijest o cenzuri poprilično iznenadila.

Glumac Vili Matula kritizirao je uređivačku politiku emisije 'Otvoreno'Glumac Vili Matula kritizirao je uređivačku politiku emisije 'Otvoreno'"Nije mi jasno zašto bi nešto od onoga što sam rekao uopće trebalo cenzurirati. U jednom dijelu emisije dotakli smo se uloge javne televizije. Rekao sam kako je Latinica jedan od rijetkih pozitivnih primjera na HTV-u, rijetki trag "otvorenog", emisija gdje se mogu čuti različita mišljenja, dok u drugim emisijama to nije slučaj. Naveo sam primjer emisije "Otvoreno" koja bi se, zbog načina uređivanja i odabira gostiju, trebala zvati "Zatvoreno". Ako je to razlog da se iz "Latinice" izbaci moja izjava, onda sam očito bio u pravu", kazao nam je Matula u telefonskom razgovoru, te je dodao kako je ovdje očito riječ o još jednoj manipulaciji gledatelja od strane vodstva HRT-a.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
5/2/08

mrvabrada, 15.06.09. 21:24

Vrijeme je da se bolesni Latin povuće na lječenje, Nitko nije kriv za njegovu bolest a svoje frustracije prenosi na cijelu Hrvatsku. Za dobrobit hrvaske po meni trebao bi tražiti u pozitivnim primjerima društa, a ne stalno kopati po gov..ma.


registracija
16/6/09

Trenk, 16.06.09. 09:24

Nije li gospodja Balenovic pokusala spasiti 100 000
dolara za dobrobit Hrvatske?
Dali je gospodin iz Zagrebackih cesta pokusao sprijeciti rasipanje novca za dobrobit Hrvatske i nisu li svi primjeri ljudi pozvanih u Latinicu bili za dobrobit Hrvatske.
Pitam se : Kako to da gospodin latin ne radi za dobrobit Hrvatske, mozda ja ne shvacam sta je Hrvatska.


registracija
16/6/09

vladko1936, 16.06.09. 18:54

Nije Latin bolestan. Svi mi imamo krvna zrnca, pa tako i on. Ne možete od mrzitelja Hrvatske države i čovjeka koji kaže da je sve bilo onda bolje, ništa drugo i očekivati. Njegova snaga leži u ideji stvaranja Zapadnog Balkana, kojim nas sa strana naših medija tuku iz svih kalibara, mnogi njegovi istomišljenici. Dobiva i neke nagrade, vidi se planska rabota i prljanje umrlih za ovu zemlju. Sve ostalo što bi mogao reći je u domenu logične i vjerojatne konstrukcije. Bezobrazno nam se taj čovjek smije u brk. I on i oni koji idu u njegove emisije. Ne svi, neki se nečemu i protive, ali je odnos uvijek nepovoljan po broju i intelektu prisutnih.
Ovu zemlju, kao i svaku, kao i sve, se voli ili ne voli.
Lakše je unaprijed od njega očekivati najgore, a žaliti one koji bi možda mogli, ali ne usude mu napraviti ništa. Možda su i u većini. Ali u narodu nisu, siguran sam.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika