17.06.2009. / 12:09

Autor: Andrea Belin

Tako je lako: 3 koraka do svakodnevnog seksa

Stres, loša prehrana i nedostatak aktivnosti naprosto ubijaju vaš libido, a želite li ga probuditi dovoljno je tako malo...I, biti ćete sretni od jutra do mraka

Nije nemoguće probuditi libidoNije nemoguće probuditi libidoJedan od najčešćih seksualnih problema kod pripadnika oba spola je nizak libido. Premda na tržištu postoje različiti preparati kojima je moguće utjecati na tu situaciju, stručnjaci smatraju da postoje prirodni načini kojima se može ukloniti problem niskog libida. Nudimo vam nekoliko savjeta kako poboljšati i obogatiti seksualni život!

1. Redovito vježbajte

Ukoliko želite biti seksualno aktivni, morate poraditi na cirkulaciji. Naime, osobe koje redovito vježbaju imaju bolji protok krvi kroz arterije, a to je jako važno za dobar i kvalitetan seks. Osim toga, redovitom tjelovježbom povećava se razina endrofina, hormona raspoloženja. Također je dokazano da se osobe koje redovito vježbaju, osjećaju atraktivnije od drugih. Dakle, ako smatrate da vama ili vašem partneru nedostaje seksualne želje, počnite vježbati. Svaki dan za tjelovježbu odvojite najmanje pola sata. Dovoljno je da stanete pred televizor i trčite na pokretnoj traci.

2. Hranite se zdravo

Masna hrana uzrokuje začepljenje arterija i onemogućava protok krvi u genitalije. Osim toga, masne namirnice glavni su uzročnici gojaznosti. Ako već duže vrijeme sanjate o savršenoj figuri, a istovremeno želite obogatiti seksualni život, ne preostaje vam ništa drugo nego frižider napuniti zdravim namirnicama. Od prije je poznato da do seksualnih problema može dovesti i višak kilograma. Kod pretilih muškaraca razina testosterona je niža nego kod ostalih pripadnika jačeg spola. Manjak željeza u krvi također je jedan od razloga niskog libida.

3. Riješite se stresa

U današnje vrijeme kada je kriza uzela maha, ljudi su neprestano pod stresom. Kako bi se riješili stresa i uznemirenosti, svaki dan kada dođete s posla odvojite vrijeme za sebe. Odmarajte se i radite stvari koje volite. Sigurni smo da se ne sjećate kada ste zadnji put bili kod frizera ili na nekom tretmanu u kozmetičkom salonu. Ovo je idealna prilika da poradite na izgledu, ali i povećate seksualnu želju.

Vezane vijesti

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Vladimir Šeks rekao je danas da se kandidirao za potpredsjednika stranke te je negirao da mu je Slavonija "okrenula leđa". "Nije meni Slavonija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika