17.06.2009. / 13:02

Autor: Andrea Belin

Kako se šminkati na 30 stupnjeva Celzijusa

Previše kozmetike na plaži baš i nije baš neki prizor, štoviše prekomjerna šminka na takvim mjestima, potpuno je neprimjerena. Stoga, kako biste izgledali dobro, a ne smiješno, pročitajte naš(provjereni) savjetnik


Ljetni make up mora biti prozračanLjetni make up mora biti prozračanLjeto je godišnje doba kada prirodna ljepota najviše dolazi do izražaja. Upravo zbog toga, većina žena i na plaži želi izgledati besprijekorno. Međutim, težak make up na trideset stupnjeva Celzijevih, nije baš neki prizor, štoviše prekomjerna šminka na takvim mjestima, potpuno je neprimjerena. Nudimo vam nekoliko savjeta kako se našminkati u ljetnim danima!

Puder
Ljeti je korištenje pudera uglavnom nepotrebno. No, ako ne možete bez pudera, prvo saznajte koji je vaš tip kože kako bi mogli odabrati puder koji će se savršeno sljepiti uz vaše lice. Tekući puderi su uglavnom teški jer imaju u sebi mikroraspršivače, vosak koji omogućava da puder dobro prijanja uz kožu. Poznato je da postoje puderi sa zaštitnim faktorom pa ne bi bilo loše da ga i vi imate u svojoj kozmetičkoj torbici.

Također postoje puderi sa silikonskom teksturom, što znači da su tako mikroraspršeni da ne upadaju u pore nego ostaju na površini kože. Zbog toga ih s lica nije potrebno skidati cijeli dan. Ukoliko baš morate prekriti nedostatke na licu, radije koristite tonirane kreme. One su uglavnom hidratantne i ne začepljuju pore.

Maskara
Prije odlaska na ljetovanje ne zaboravite kupiti vodootpornu maskaru. Sigurni smo da se ne želite dovesti u situaciju da kada izlazite iz vode, vaše lice prekriju crne mrlje od nekvalitetne maskare.

Sjenilo za oči
Ni sa sjenilima nemojte pretjerivati. Dovoljno je da kao podlogu, nanesete sjenilo neutralne boje, od trepavica do obrva, a od polovice gornjeg kapka prema uglu oka, nanesite sjenilo u nekoj boji. Obratite pažnju na kvalitetu proizvoda jer pod utjecajem UV zraka neka sjenila mogu izazvati iritacije na koži.

Sjajilo za usne
Tamne ruževe nemojte uopće stavljati na usne. Radije koristite sjajila, neutralnih boja. Boje manga, breskve, ružičasta ili narančasta vašim usnama dati će potrebnu senzualnost. Večernji make up razlikuje se od dnevnog, stoga si u večernjim satima dajte oduška i igrajte se bojama. No, pri tome ne zaboravite prije spavanja skinuti šminku s lica. Ujutro kada se probudite nanesite kremu, losion ili tonik...

Vezane vijesti

Foto, Video: I još jednom Candice Swanepoel

Foto, Video: I još jednom Candice Swanepoel

'Anđelica' Candice Swanepoel snimila je preseksi editorijal za najnoviju liniju kupaćih kostima Victoria's Secret. Poznata južnoafrička manekenka,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika