18.06.2009. / 13:17

Autor: Hina

Važna je sigurnost: Inteligentan Toyotin jednosjed patrolirat će zračnom lukom

I-real, koji sliči udobnoj fotelji s tri kotača, trebao bi dopratiti izgubljene putnike do željenog cilja i promatrati što se događa uokolo kako bi uočio anomalije

I-realI-realNajjači japanski proizvođač automobila Toyota objavio je u četvrtak da će 27. lipnja u zračnoj luci Nagoyi u promet pustiti inteligentno vozilo za jednu osobu "i-real" koje ćže povećati sigurnost putnika i služiti im kao vodič.

I-real, koji sliči udobnoj fotelji s tri kotača, trebao bi dopratiti izgubljene putnike do željenog cilja i promatrati što se događa uokolo kako bi uočio anomalije.

U stanju je kretati se autonomno, uočavajući prepreke koje naglo iskrsnu, a tu bi sposobnost jednog dana mogli koristiti i ostali automobili.

Raspolaže različitim tehnologijama za uočavanje u prostoru i spretno prelaženje od točke A do točke B.

"Korištenje i-reala u zračnoj luci Nagoyi neće samo omogućiti podizanje razine kvalitete usluga, nego i pružiti priliku za iskazivanje prednosti vrhunske tehnologije u modernom okruženju", objasnili su iz Toyote u priopćenju.

Korištenjem u realnim uvjetima, proizvođač se nada skupiti brojna mišljenja osoba koje će se susretati s i-realom na terenu, kako bi mu pobolj

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika