21.06.2009. / 21:35

Autor: Ivica Medo

tenis

Preporuke za klađenje: Wimbledon 2009.

Izbor naših stručnjaka za klađenje u 1. kolu Wimbledona

Ziceri

Wickmayer - Vesnina, 22. lipanj, - tip 1
Belgijka Yanina Wickmayer prometnula se u jedno od najugodnijih iznenađenja travnate sezone nakon odličnih nastupa na turnirima u Birminghamu i Hertogenboschu. Njezina suparnica Ruskinja Elena Vesnina igra vrlo loše na travi i u posljednje dvije godine uspjela je dobiti samo jedan meč. Wickmayer ima vrlo dobar servis i forhend, što bi trebalo biti dovoljno za pobjedu u meču protiv Vesnine.

Llodra - Goodall, 22. lipanj - tip 1
Francuz Michael Llodra jedan je od rijetkih predstavnika servis i volej tenisa na ATP touru. Llodra obično igra vrlo dobro na travnatoj podlozi. Prošle godine u prvom kolu Wimbledona pobijedio ga je Mario Ančić, no sad ima mnogo lakšeg suparnika. 23-godišnji Britanac Joshua Goodall dobio je pozivnicu organizatora, no još nikad nije uspio proći prvo kolo Wimbledona. Goodall ima solidan servis, no ne i mnogo više od toga.

Haas - Peya, 22. lipanj - tip 1
Tommy HaasTommy HaasNijemac Tommy Haas ponovno je u formi. Na Roland Garrosu imao je meč u rukama protiv kasnijeg pobjednika Federera, a prije desetak dana uspio je osvojiti i prvi turnir na travi u karijeri - Halle. Haas je na putu do titule pobijedio tenisače kao što su Đoković, Tsonga i Kohlschreiber, pa je za vjerovati da neće imati previše poteškoća protiv Austrijanca Alexandera Peye, koji je nastup u glavnom turniru osigurao kroz kvalifikacije.Wimbledon,

Tursunov - Zverev, 22. lipanj - tip 1
Rus Dimitrij Tursunov postavljen je za 25. Nositelja, te je lagani favorit u meču protiv Nijemca Mishe Zvereva. Tursunov ove godine nije ostvarivao rezultate kao u prošlim sezonama, ali je prikazao odličnu igru na turniru u Eastbournu gdje je igrao finale. Tursunov inače igra prilično dobro na Wimbledonu, od 2004. svake je godine stigao najmanje do 3. Kola. Zverev je s druge strane prosječan igrač na travi s omjerom 14:13.

Karlović - Lacko, 22. lipanj - hendikep 2
Ivo Karlović probio se na tenisku scenu kada je 2003. u prvom kolu Wimbledona svladao branitelja naslova Lleytona Hewitta. No, Karlović u posljednje vrijeme ne igra dobro u Londonu. U zadnja tri nastupa gubio je u prvom kolu. Slovak Lukas Lacko do glavnog turnira je stigao kroz kvalifikacije, a ove sezone je dobio 6 od 8 mečeva na travi. Lacko bi trebao biti dovoljno dobar da Karloviću zada probleme i osvoji set, možda čak i više.

Schuttler - Malisse, 22. lipanj - tip 1
33-godišnji njemački veteran Rainer Schuttler šokirao je sve prošle godine, kada je iznenađujuće dogurao sve do polufinala Wimbledona. Schuttlerov protivnik na startu ovogodišnjeg turnira bit će Belgijac Xavier Malisse koji se polako vraća u vrh svjetskog tenisa. Iako je Malisse ove godine ostvario nekoliko pobjeda na travi, Schuttler bi trebao prevladati u meču budući da je Malissa pobijedio u sva 4 međusobna dvoboja koji su igrani na brzoj podlozi.

Klejbanova - Karatančeva, 22. lipanj - tip 1
Ruskinja Alisa Klejbanova favorizira brze podloge, zbog svoje iznimno snažne lopte te nešto slabijeg kretanja. Ove godine igrala je u 4. Kolu Australian Opena, a lani je ušla među zadnjih 16 u Wimbledonu gdje ju je nadigrala kasnija pobjednica Venus Williams. Sesil Karatančeva nekad je puno obećavala, ali je zbog dopinga dugo izbivala s terena te je u međuvremenu promijenila i državljanstvo iz bugarskog u kazahstansko.

Razzano - Paszek, 22. lipanj - tip 1
Francuskinja Virginie Razzano oduvijek je preferirala brže podloge, a dobru formu dokazala je na turniru u Eastbournu uoči Wimbledona. Austrijanka Tamira Paszek je zbog ozljede pauzirala posljednjih mjesec dana i upitno je u kakvom je stanju. Posljednja pobjeda Paszek na travi datira od prije dvije godine, budući da je prošle sezone na turnirima u Biriminghamu i Wimbledonu ispala u prvom kolu.

Cornet - Duševina, 22. lipanj - tip 2
19-godišnja Francuskinja Alize Cornet postavljena je za 22. Nositeljicu, no u meču protiv Ruskinje Vere Duševine teško da joj se može nametnuti titula favorita. Naime, Cornet je u karijeri ostvarivala vrlo skormne rezultate na travi, te je dosad ubilježila samo tri pobjede. Duševina je s druge strane odlično igrala proteklog tjedna u Eastbourneu, gdje je iz kvalifikacija stigla do četvrtfinala nanizavši 5 pobjeda.

Treba probati

Roger FedererRoger FedererRoger Federer pobjednik Wimbledona, 22. Lipanj, Tenis Wimbledon
S obzirom da je branitelj naslova i najveći Federerov rival Rafael Nadal zbog ozljede koljena otkazao nastup, Švicarac postaje apsolutni favorit Wimbledona, a glavni suparnici bit će mu Andy Murray i Novak Đoković. Federer je dobio 42 od posljednja 43 meča na travi i nema nikakve sumnje da mu je trava najdrža podloga. Nakon što je osvojio Roland Garros Federerovo samopouzdanje je na vrhuncu.

Gonzalez - Minar, 22. lipanj - tip 2
Argentinac Maximo Gonzalez 61. je igrač svijeta, a njegov supranik Čeh Ivo Minar je 16 pozicija slabije plasiran. Ipak, Čeh bi trebao imati prednost u ovom dvoboju budući da će ovo biti prvi Gonzalezov meč na travi u karijeri. Usto Gonzalez je poznat i kao igrač s jednim od najslabijih servisa u profesionalnom tenisu. Minar je također slab na travi, ima omjer 2-10 u posljednjih pet godina, ali bi i to trebalo biti dovoljno za Gonzaleza.

Zakopalova - Larcher de Brito, 22. lipanj - tip 2
Čehinja Klara Zakopalova turnir je izborila kroz kvalifikacije, dok je njezina protivnica Portugalka Michele Larcher de Brito dobila pozivnicu organizatora. 16-godišnja Larcher de Brito na Roland Garrosu ostvarila je svoje prve Grand Slam pobjede u karijere i pokazala veliki potencijal. Larcher de Brito dosada nije imala mnogo iskustava na travi, no sudeći prema rezultatima na brzim podlogama i snazi udarca mogla bi se istaknuti i na Wimbledonu.

Hazard

Kunicin - Dimitrov, 22. lipanj - tip 2
Rus Igor Kunicin mnogo je iskusniji tenisač od svog supranika 18-godišnjeg Bugara Grigora Dimitrova. Premda je Kunicin definitivno favorit u ovom dvoboju, Dimitrov može iznenaditi. Radi se o jednom od najnadaranijih mladih igrača koji je ove godine već osvojio set protiv Nadala, a na travi je ove sezone pobjeđivao igrače poput Franka Dančevića i Ivana Navarra Pastora. Kunicin nije veliki igrač za travu.

Montanes - Žemlja, 22. lipanj - tip 2
Španjolac Albert Montanes postavljen je za 32. vositelja i favorit je u meču protiv Slovenca Grege Žemlje kojem će ovo biti prvi nastup na Grand Slam turniru. Ipak, premda je Žemlja 174. Igrač svijeta prolaskom kroz kvalifikacije potvrdio je da može odigrati dobro na travi. Montanes je tipičan zemljaš i trava mu je uvjerljivo najslabija podloga. Španjolac je u karijeri na travi dobio samo dva meča, stoga bi Slovenac mogao iznenaditi.

Bartoli - Chan, 22. lipanj - tip 2
Francuskinja Marion Bartoli apsolutna je favoritkinja u ovom meču. Radi se o 12. nositeljici koja je 2007. Igrala u finalu Wimbledona. Ipak, u ovom meču tipujemo na pobjedu Tajpežanke Yung-Jan Chan. Razlog tome je ozljeda bedrenog mišića Bartoli zbog kojeg je predala meč u petak u Eastbourneu. Ukoliko Bartoli bude imala problema s kretanjem, čak i inferiorna tenisačica poput Chan mogla bi doći do pobjede

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika