22.06.2009. / 09:22

Autor: Anđelka Subašić

Tjedna astroprognoza Anđelke Subašić: politička previranja, nesreće i eksplozije

Naša astrologinja predviđa nimalo lak tjedan u kojemu će biti više loših nego dobrih vijesti, te puno rizičnih situacija, a jedan medij će se ugasiti

Anđelka SubašićAnđelka SubašićKada sam najavljivala ostavku ministra Primorca nelagodno sam se osjećala jer kao čovjek ljepše bih se osjećala da sam mogla najaviti njegovu profesionalnu ekspanziju. Baviti se predviđanjima nije baš zahvalan posao.

Tješi me činjenica da je unaprijed saznanje o negativnim trendovima i događajima jedno oruđe (kao što je to kada ponesemo kišobran zbog najave kiše od strane meteorologa). Isto tako moramo biti svjesni da se u životu tj vremenu i prostoru smjenjuju lijepi i ružni periodi. U lijepima treba maksimalno uživati a iz ružnih trebamo nešto naučiti.

Mlađak u u znaku Raka na samom početku ovoga tjedna dolijeva ulje na vatru u već započetim političkim previranjima i potpiruje sukobe širokih masa sa državnim autoritetima. Zbog jakih domoljubnih i vjerskih osjećaja te mase nisu nimalo bezazlene i spremne su na svrgavanje omraženih im vođa.

Mnoge od nas ništa više ne može iznenaditi kada je ludi svijet, politika i sila u pitanju. Samo što ovaj puta vojska miruje (za sada), s njima i klasična policija ,a okrutnu ulogu preuzimaju militantne skupine fanatika i ideološki utjecajni pojedinci.

Nacionalna svijest u mnogoljudnim zemljama suprostavljena je dominaciji stranih sila. Eksplozije i nesreće, pokušaj svrgavanja najvišeg državnog (i vjerskog) autoriteta, brutalnosti i nasilje dešavati će se u zemljama gdje su masovni procesi i pobune već počele (Iran), ali se šire i na zemlje iz okruženja ili sličnog političko/vjerskog mentaliteta a u kojima ima puno siromašnih koji će stradavati (Irak, Afganistan, Alžir, Indija, Kina, Meksiko).

Paradoksalno je to što će konkretna žrtva biti i mlađa žena povezana s političkim establišmentom (kćer ili supruga). Ljudi će stradati u nemirima, od hirovitog vremena i ekoloških katastrofa. S obzirom na ponovno približavanje Jupitera i Neptuna istom stupnju ekliptike ponavljaju se zaraze i infekcije.

Klimatske prilike su hirovite cijeli tjedan, posebice strujanja zraka (vjetrovi). Ta strujanja zraka raznositi će razne vrste toksina i napadati dišne organe a, posredno i crijeva.

Kako je kretanje na burzama uvijek povezano sa tzv masspsihologijom prva polovica tjedna je izuzetno rizična zbog velikih oscilacija unutar kratkih vremenskih perioda. Nagli skokovi i padovi indeksa opasni su za sve kompanije a poglavito za one čija je temeljna djelatnost vezana uz: promet (zračni), telekomunikacije, visoku tehnologiju, rude i minerale, proizvodnju hrane, poljodjelstvo.

U našoj zemlji će se jasno obznaniti već započeto gašenje (barem) jednog od pisanih medija. Dnevno će se izmjenjivati ugodne i manje ugodne vijesti vezane za naš međunarodni ugled u prvoj polovici tjedna (barem se za nas uvijek čuje i nismo više nepoznata zemlja), a u drugoj polovici dolaze na red vijesti iz financijskog sektora (HNB, državni proračun, MMF, EU fondovi) i vojno redarstvenog (istrage, pritvaranje).

Kako ne volim biti katastrofičarka, shodno planetarnim konstelacijama pitam se imali li u ovome tjednu što lijepo i pozitivno?
Lijepe ljubavne priče, humanitarni projekti, filantropski potezi slavnih osoba, glazbeni i avanturistički spektakli (letjelice) uljepšavati će vijesti uzburkanog i ludog globusa.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika