22.06.2009. / 17:27

Autor: Ivica Medo

nogomet

Krunoslav Jurčić: "Nismo zadovoljni ždrijebom"

Aktualni hrvatski prvak zagrebački Dinamo igrat će s armenskim Pjunikom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka

Krunoslav Jurčić, trener DinamaKrunoslav Jurčić, trener Dinama"Dogodilo se upravo ono što nikako nismo željeli. Dobili smo klub iz udaljene zemlje, pa nas očekuje naporno putovanje i protivnik koji nam je totalna nepoznanica. Jedino što znam o Pjuniku je činjenica da su posljednjih petnaestak godina najuspješnija armenska momčad i da im je prvenstvo u tijeku, stigli su do 12. kola", izjavio je trener Dinama Krunoslav Jurčić nakon što je Dinamo saznao protivnika u drugom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka.

Momčad Dinama trenutačno se nalazi na pripremama na Rogli a prvu utakmicu s Pjunikom igra 14. ili 15. srpnja u Erevanu, glavnom gradu Armenije, a uzvrat se igra tjedan dana kasnije u Zagrebu.

Dinamo je krenuo u pripreme za novu sezonu s porazom od slovenskog Rudara (2:1), ali Jurčić nije previše zabrinut:

"Izgubili smo i to nikada nije dobro, iako se radi o prvoj pripremnoj utakmici. Imali smo puno šansi, no nismo ih znali iskoristiti. Zbog toga i želimo na mjesto centarfora dovesti igrača koji bi te prilike znao iskoristiti. Mislim da smo izabrali preteškog protivnika za ovu fazu priprema, a i situacija s ozljedama nije baš najbolja. Važno je da nije bilo novih ozljeda", izjavio je Jurčić koji ipak nema dvojbi kad je u pitanju prolaz u treći krug kvalifikacija za Ligu prvaka:

"Kvalitetniji smo i siguran sam da ćemo se dobro spremiti za taj susret, pa je jasno kako mislim da ćemo proći dalje. Naravno, moramo ih dobro proučiti, gledat ćemo njihov prvenstveni derbi s Mikom u Erevanu i bit će to odlična prilika da ih dobro upoznamo."

Jurčić se osvrnuo na velik broj ozljeda koji su zadesili momčad Dinama pred početak priprema. Bilo je tu klasičnih nogometnih ozljeda, ali i problema sa zarazama, Morales je pokupio svinjsku gripu, a na kraju je Dinamo na Rogli dočekalo izrazito loše vrijeme koje je poremetilo plan priprema:

"Sve što nam se dogodilo nije uobičajeno za jednu momčad. Da smo pisali scenarij za film, ne bismo ga tako sročili", rekao je Jurčić.

Ipak, Dinamov liječnik Saša Janković tvrdi kako bi Jurčić za prvu utakmicu s Armencima trebao imati na raspolaganju sve igrače izuzev Pedra Moralesa koji se i dalje oporavlja od svinjske gripe.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika