23.06.2009. / 18:12

Autor: Ivica Medo

nogomet

Manchester United "otima brazilsku djecu": Na Old Trafford stiže "novi Ronaldo" iz Gremija

Manchester United pregovara s brazilskim Gremiom oko prelaska talentiranog Douglasa Coste na Old Trafford

Douglas Costa, mlada nada GremijaDouglas Costa, mlada nada GremijaBrazilski reprezentativac U-20 igra na mjestu ofenzivnog veznjaka, a Alex Ferguson navodno smatra kako bi 18-godišnji Brazilac bio idealna zamjena za Cristiana Ronalda.

Douglas Costa je pod prismotrom Unitedovih skauta više od godinu dana, no za njega su interes pokazali Real Madrid i Inter, pa bi engleski klub morao brzo reagirati.

Unitedov skaut za Brazil John Calvert-Toulmin preporučio je Costu Fergusonu još prošlog ljeta, ali menadžer "crvenih vragova" odlučio je pričekati s konačnom odlukom.

Douglas u ugovoru s Gremiom navodno ima klauzulu prema kojoj u slučaju prelaska u neki drugi klub mora platiti odštetu od 21 milijuna funti. United se nada da bi se ta odšteta mogla smanjiti.

Inače, radi se o lijevonogom nogometašu kojeg mnogi uspoređuju s Ronaldinhom, koji je također karijeru započeo u Gremiju, klubu iz Porto Alegrea, a njegov talent izašao je na vidjelo ove godine na omladinskom prvenstvu Južne Amerike, kada je bio ponajbolji igrač turnira.

"Mislim da će United pristati na traženi iznos jer kada u listopadu ove godine završi brazilsko prvenstvo, Douglas će vrijediti barem dvostruko više", tvrdi igračev menadžer Cesar Bottega.

Aktualni prvak Engleske u svojim redovima već ima jednog Brazilca, Andersona, koji je 2007. prešao u United iz Porta, a već je potpisao predugovore s manje poznatim brazilskim talentima, blizancima Da Silva, Rafaelom i Fabiom, te Posebbonom.Douglas Costa u dresu brazilske U-20 reprezentacijeDouglas Costa u dresu brazilske U-20 reprezentacije

Također, veliki engleski klub dogovorio je 5,5 milijuna funti težak transfer sa 17-godišnjem igračem Corinthiansa , koji bi se trebao pojaviti na Old Traffordu u veljači sljedeće godine. Budući da Dodo ima portugalsku putovnici, on neće imati problema oko dobivanja radne dozvole u Velikoj Britaniji.

Unitedovu politiku kupovine mladih brazilskih nogometaša kritizirao je Carlos Alberto, kapetan slavne brazilske momčadi koja je 1970. na čelu s Peleom superiorno osvojila naslov svjetskog prvaka u Meksiku.

Alberto tvrdi da United ovakvim transferima provodi "silovanje brazilskog nogometa" te je agitirao kod FIFA-e da spriječi "otimanje" mladih talenata od strane bogatih europskih klubova.

Međutim, u Unitedu se ne osvrću na kritike starih asova, nego se otvoreno ponose svojom ekspanzijom u Južnoj Americi.

Uz to što imaju dva ovlaštena skauta na području Brazila, United je potpisao ugovor s Desportivo Brasilom, mladim klubom u vlasništvu najveće sportske agencije u Latinskoj Americi "Traffic Football Management".

Prema tom ugovoru United ima pravo prvog odabira na više od 120 talentiranih tinejdžera kluba iz Sao Paula koje nadzire Carlos Alberto Perreira, bivši brazilski izbornik.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika