24.06.2009. / 08:20

Autor: Boris Bilas

Hajduk na burzi, cijena dionice 500 kuna

Kerum i andabak mogli bi imati imati problema jer splitski HDZ mora slušati velikog navijača Hajduka Ivu Sanadera, a njegovo stajalište o ovoj ideji još nije poznato. Tako ideja Jake Andabake i Željka Keruma ovisi o dobroj volji premijera Ive Sanadera

Hajduk Split krajem prošle godine postao je prvo sportsko dioničko društvo u državiHajduk Split krajem prošle godine postao je prvo sportsko dioničko društvo u državiSplitski Hajduk mogao bi kao prvi nogometni klub u regiji izaći na burzu. Grad Split i svi većinski dioničari suglasni su da se dionice uvrste na Zagrebačku burzu. Hajduk bi se na burzi, kako piše Večernji list, mogao naći već u idućih mjesec dana. Potvrdio je to i najveći pojedinačni dioničar splitskoga kluba Jako Andabak.

Hajduk je krajem prošle godine pretvorbom postao prvo sportsko dioničko društvo u Hrvatskoj. Tada su Grad Split, članovi kluba i svi građani mogli kupiti dionice Hajduka po cijeni od 500 kuna u sklopu preoblikovanja prema Zakonu o sportu, a ista cijena dionice trebala bi biti i ukoliko Hajduk izađe na Zagrebačku burzu. Grad Split tada je postao većinski dioničar, a grupa privatnih dioničara predvođenih Jako Andabakom, Željkom Kerumom, Ivanom Rimcem i Tomislavom Marićem osnovala je tvrtku "Naprid Bili" preko koje žele od grada otkupiti dionice Hajduka te postati većinski vlasnici kluba. Dakle, Željko Kerum ponovno se našao u sukobu interesa jer će kao gradonačelnik morati odlučiti hoće li grad Split prodati dionice Hajduka tvrtki u kojoj je i on jedan od vlasnika.

Kerum će odlučiti i o tome hoće li se hajdu na kraju ipak naći na Zagrebačkoj burzi, jer konačnu odluku donosi splitsko Gradsko vijeće. No, Kerum bi tu mogao imati problema jer njegov novi koalicijski partner HDZ mora slušati velikog navijača Hajduka Ivu Sanadera, a njegovo stajalište o ovoj ideji još nije poznato. Tako ideja Jake Andabake i Željka Keruma ovisi o dobroj volji premijera Ive Sanadera.

Vezane vijesti

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

Drugi Split Pride, u čijoj je povorci po procjenama policije bilo oko 700 ljudi, protekao je u najboljem redu bez incidenata, a privedene su 73… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika