24.06.2009. / 13:14

Autor: Andrea Belin

5 koraka do savršenih trepavica

Oke su ukras lica, a povremeno ih bez pravog razloga zanemarujemo. No, time činimo veliku ljepotnu grešku, ali ne i nepopravljivu.Pažljivo obratite pažnju na izbor maskare i već ste napravili pola posla, isto su samo sitnice

Trepavice su ukras očijuTrepavice su ukras očijuPremda niste zadovoljni izgledom svojih trepavica, već godinama koristite istu maskaru jer se ne usudite kupiti novi proizvod? Možda je ipak vrijeme da promijenite maskaru... Nudimo vam nekoliko savjeta kako izabrati maskaru koja će savršeno pristajati uz vaše oči, naglasiti trepavice ukoliko su rijetke ili ih povećati ako su kratke...Možda ste jedna od rijetkih sretnica koje su zadovoljne izgledom svojih trepavica, ali ih želite naglasiti...

1. Izbor maskare

Izbor maskare važan je isto kao i tehnika nanošenja. Najskuplje maskare ne garantiraju da će vam trepavice izgledati savršeno. Ako su vam trepavice kratke, koristite maskaru koja će ih produžiti, ukoliko su rijetke, nenesite maskaru koja će povećati volumen. Možda ste zadovoljni svojim trepavicama, ali ih želite malo naglasiti, u tom slučaju koristite maskaru za definiciju. Pri tome obratite pažnju na grudice i ne kupujte samo najskuplje proizvode. Ne mora značiti da su najskuplje maskare idealne za vaše trepavice.

2. Boja maskare

Ukoliko godinama koristite standardnu crnu maskaru, možda je vrijeme da promijenite boju. Kako bi vaše oči izgledale savršeno, potrebno je uskladiti boju očiju i trepavica. Ako su vam oči zelene, izaberite ljubičastu ili zelenu, ako su plave ili sive, istaknite trepavice smeđom ili plavom maskarom. Smeđim očima savršeno će pristajati plava, zelena ili smeđa maskara.

3. Uvijene trepavice

Kako bi vam oči izgledale krupnije, a trepavice bile duže, prije nego na njih nanesete maskaru uvijte ih mehaničkim ili električnim uvijačem. Električni su puno bolji izbor jer pod utjecajem topline brže i dugotrajnije uvijaju trepavice. Možete to probati i mehaničkim uvijačem tako da ga prije upotrebe zagrijete fenom za kosu.

4. Nanošenje maskare

Nemojte pretjerivati s nanošenjem maskare. Istaknuti ćete oči ako nanesete i samo jedan sloj maskare. Ukoliko niste zadovoljni, drugi sloj nanesite tek kada se prvi osuši. Ne zaboravite premazati i kratke dlačice sa strane. Ako ne možete precizno nanijeti maskaru na donje trepavice, naglasite ih odgovarajućom olovkom.

5. Razdvajanje trepavica

Trepavice nemojte razdvajati prstima, nego to činite posebnim četkicama. Na taj način ćete ukloniti grudice i vaše oči i trepavice izgledati će besprijekorno.

Vezane vijesti

Postoji li globalni ideal ljepote?

Postoji li globalni ideal ljepote?

"Stvarno mi je dosta ove tiranije u modi. Zbog toga sad živim u Berlinu. Berlin je puno slobodniji", tvrdi španjolsko-kolumbijski modni dizajner… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika