24.06.2009. / 23:56

Autor: Nacionalova redakcija

Autor Gummy Bear Songa demantira: 'Bruketa & Žinić zakonito su koristili naša autorska djela'

Čelnici tvrtke Bruketa & Žinić d.o.o. Zagreb Čelnici tvrtke Bruketa & Žinić d.o.o. Zagreb Christian Philipp Schneider, nositelj branda Gummybear za EU, SAD i Kanadu, poslao je na adresu portala nacional.hr demantij vezan uz tekst 'Skandal na Festu: Nagrađeni Kiki Clown, Brukete&Žinića, neodoljivo podsjeća na Haribov Gummy' koji je objavljen 26. lipnja. Reakciju Philippa Schneidera prenosimo u cijelosti.

'Putem tvrtke Pegaz Auctoritas d.o.o. Zagreb, Palmotićeva 4, koja je specijalizirana pravna osoba za individualno ostvarivanje autorskog prava i srodnih prava, dakle - upravo za takav oblik autorsko pravnih poslova, tvrtka Kraš d.d. Zagreb je, za potrebe kampanje koju je realizirala tvrtka Bruketa & Žinić d.o.o. Zagreb, ugovorima stekla neisključivo pravo iskorištavanja autorskog djela i snimke autorskog djela Gummy Bear Song (I Am Your Gummy Bear) u prerađenom obliku - „Kiki verziji" predmetne pjesme s isječcima snimke glazbe originalne pjesme i tekstom prilagođenim za potrebe predmetne promidžbene kampanje. Ugovori su uredno sklopljeni među predmetnim ugovornim stranama i u povodu toga nema nesuglasica među ugovornim stranama te se suradnja naše tvrtke s tvrtkom Kraš d.d. Zagreb nastavlja, a očekuje se i skorašnje proširenje opsega suradnje.

Autori predmetne pjesme smo ja (Christian Philipp Schneider) i moj sin (Christian André Schneider), a prava su riješena s tvrtkama koje su nositelji prava - jedna u pogledu autorskih prava (EDITION GUMMIBÄR GbR) - to je tzv. publishing, a druga u pogledu prava proizvođača fonograma (YAZOO MUSIC GbR) - to je tzv. master, koji uključuje i prava umjetnika izvođača. U tim tvrtkama sam ja direktor i osoba ovlaštena za zastupanje trgovačkog društva, a obje tvrtke imaju sjedišteu Remagenu, Njemačka, na adresi navedenoj u zaglavlju dopisa.

Ja, Christian Philipp Schneider, sam nositelj branda (žiga) Gummybear za EU, SAD Kanadu...
Dakle, predmetnim ugovorima su uredno regulirani odnosi između korisnika autorskog djela i nositelja prava na djelu, a sama izrada snimke prerađene verzije obavljena je u Njemačkoj od strane koautora djela koje nema nikakve formalne veze s tvrtkom Haribo i nije nikada korištena u njihovoj reklamnoj kampanji, pa su stoga netočne sljedeće informacije:

-da je tvrtka Bruketa & Žinić d.o.o. Zagreb u svojoj promidžbenoj kampanji (za koju je na Festu 2009. nagrađena nagradom za najbolju cjelovitu kampanju) koristila djelo i snimku djela za koje nisu pribavljena odgovarajuća odobrenja zakonitih nositelja prava,
- da je tvrtka Kraš d.d. Zagreb nezakonito koristila djelo i snimku djela u predmetnoj kampanji,
- da je Christian Philipp Schneider samostalni autor pjesme Gummy Bear Song (I Am Your Gummy Bear),
- da je navedena pjesma korištena za promociju tvrtke Haribo ili da ima ikakve veze s tvrtkom Haribo.'

Vezane vijesti

'Prodaja ili politika? Radimo sve jednako, istinu stavljamo u prvi plan'

'Prodaja ili politika? Radimo sve jednako, istinu stavljamo u prvi plan'

Nakon što su vodili marketinšku kampanju za predsjedničku kandidaturu Ive Josipovića, kreativnim direktorima reklamne agencije Bruketa&Žinić… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika