27.06.2009. / 18:13

Autor: Ozren Podnar

Ljetne strasti: Najrašireniji mitovi o vodenom seksu

Neke od najrasprostranjenijih zabluda vezanih uz vodeni seks tiču se začeća i mogućnosti prenošenja zaraznih bolesti, no ima i drugih koji nisu ništa manje zastrašujući

Seks u vodi mnogima se čini kao intrigantna pustolovina što zbog seksualnih asocijacija koje voda budi, što zbog filmske promidžbe vodenog okruženja kao pogodnog za erotske aktivnosti.
O vodenom seksu, međutim, kolaju brojni mitovi i legende, dok su stvarne opasnosti slabo poznate. Primjerice, malo je koji kandidat za brčkanje u paru svjestan da seks u hladnoj vodi može izazvati vrlo rijetku, ali iznimno neugodnu posljedicu u obliku vaginizma, bolnog grča vaginalnih mišića.

Ako do grča dođe prije penetracije, ona neće biti moguća dok grč ne prođe. Dođe li do grča tijekom penetracije, penis se može naći zarobljen. To je iskustvo koje sigurno želite izbjeći, jer će u slučaju takvog incidenta možda biti potrebno nazvati liječnika, koji će ženi dati injekciju sa sredstvom za opuštanje mišića.

Pokušajte se samo zamisliti kako u tom položaju pokušavate doći do telefona, a onda i dočekujete liječnika! Kako su taj problem rješavali prije mobilnih telefona? Recimo i to: pučka se terapija sastoji od naglog umetanja prsta u partneričinu stražnjicu.
Mit 1.
Žena ne može zatrudnjeti u vodi
Točno, pod uvjetom da nema muškarca u blizini. No, ako dođe do seksa, tada je oplodnja moguća kao i na suhom. U vodi nema ničeg što bi usmrtilo spermu ili joj otežalo prodor do jajeta. Dođe li do ejakulacije u rodnicu, spermiji kreću na put prema jajetu, ne mareći na vodu u kojoj se valjuškaju vaša tijela.
Mit 2.
Vruće kupke i Jacuzziji sprečavaju trudnoću
Mnogi su uvjereni da je nemoguće začeti od seksa u vrućoj vodi, jer ona ubija spermije. Doduše, boravak u vrućoj vodi preko pola sata donekle smanjuje broj živih spermija, ali ga ne spušta ispod kritične granice za oplodnju. I zagrijani ejakulat sadrži 200 do 500 milijuna spermija, koji svi kreću na put prema jajetu. A dovoljno je da na cilj stigne jedan.
Mit 3.
U vodi se ne možete zaraziti spolnom bolešću
Voda ima veze s higijenom pa neki misle da ona na neki način unosi veću čistoću u spolni odnos. No, zaraženi partner može uredno zaraziti zdravoga i u vodi i na suhom, jer bakterijama i virusima spolno prenesivih bolesti voda ne smeta. Povrh svega, seks u vodi povećava izglede da žena zaradi infekciju mokraćnog trakta ili gljivičnu infekciju.
Mit 4.
Moguće je zatrudnjeti od sperme u vodi
Ovo je jedan od pesimističkih mitova. Ako se žena nađe u vodi u kojoj je netko ranije ejakulirao, nema gotovo nikakvih izgleda da zatrudni. Spermiji vrlo kratko žive u vodi, osobito ako je kemijski obrađena, vruća ili hladna. U najboljem slučaju mogu opstati nekoliko minuta, a u tom je razdoblju malo vjerojatno da će otplivati baš do vagine i uvući se u nju.
Nema sumnje da je voda zanimljivo poprište za intimna druženja, no samo uz dobro poznavanje opasnosti i temeljitu pripremu koja će preduhitriti komplikacije.

Vezane vijesti

6 lažnih i istinitih mitova o hrani

6 lažnih i istinitih mitova o hrani

Voda će vam pomoći kod mršavljenja Ova tvrdnja je istinita, ako pijete vodu prije obroka, pojest ćete manju količinu hrane. Znanstvenici sa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika