27.06.2009. / 18:55

Autor: Anamarija Kronast

Uoči pokopa Michaela Jacksona: obitelj traži novu obdukciju

Naime, Michael je rođen u obitelji Jehovinih svjedoka, no prema nekim je izvješćima posljednjih godina u tajnosti prešao na islam. Čak je i njegov brat, objavljujući Michaelovu smrt, kazao kako mu želi da ga Alah sada čuva, no još se ne zna prema kojim će običajima biti sahranjen

Michael JacksonMichael JacksonNakon obdukcije tijelo Michaela Jacksona vraćeno je njegovoj obitelji, a trenutačno se nalazi na tajnoj lokaciji. No, unatoč prvim nalazima koji ne govore ništa detaljno o uzrocima smrti, njegova obitelj razmišlja o novoj obdukciji. Američki mediji javljaju kako žele angažirati liječnike koji sami odaberu kako bi dobili "prave" nalaze jer nisu zadovoljni dosadašnjim rezultatima.
I, dok se tisuće obožavatelja okupljaju pred njegovim domom, u javnosti se već počelo spekulirati o organizaciji pogreba kralja popa.

Naime, Michael je rođen u obitelji Jehovinih svjedoka, no prema nekim je izvješćima posljednjih godina u tajnosti prešao na islam. Čak je i njegov brat, objavljujući Michaelovu smrt, kazao kako mu želi da ga Alah sada čuva. Ipak, njegova obitelj još uvijek nije odala baš nikave informacije o sahrani.

Ono što javnost još uvijek muči jest zbog čega je Michaelu stalo srce. Prema dosadašnjim informacijama, pjevač je dnevno uzimao čak sedam vrsta različitih lijekova, a riječ je uglavnom bila o atidepresivima i vrlo jakim lijekovima protiv bolova.

A premda je obdukciji utvrđeno da je Michael bio u boljem stanju od očekivanog, pjevač je bio gotovo na granici anoreksije, na 175 centimetara visine imao je 44 kilograma. Jako je smršavio zahvaljujući stalnom vježbanju kojim je želio doći u formu za londonsku turneju. Vježbao je četiri puta tjedno i to po šest sati.
Ipak, nije odustajao od lijekova o kojima je bio ovisan.

Navodno je čak jednoj ljekarni ostao dužan 100 000 dolara, a omiljeni analgetik mu je bio Demerol, zvao ga je "tonik za zdravlje". Riječ je o jakom sredstvu protiv bolova koji u uzet u prevelikoj dozi može dovesti do prestanka disanja.

Osim Demerola, protiv tjeskobe je uzimao Paxil. Vicodin i Dilaudin pio je zbog bolova kao i sedativ Xanax koji je uzimao kako bi mogao normalno spavati. Upravo stoga spekulira se da ga je na kraju ubila smrtonosna kobimacija lijekova.

Čudno, no Michael je uvijek vjerovao kako je njegova sudbina povezana s onom tragično preminulog Elvisa Presleya. Čak je njegovoj kćeri, svojoj bivšoj ženi, Lise Marie Presley kazao kako se boji da će ga na kraju ubiti ovisnost o lijekovima. Je li moguće da je unaprijed znao svoju sudbinu ili je već tada shvaćao u kako se lošem zdravstvenom stanju nalazi, možda se nikada neće saznati.

Vezane vijesti

Michael Jackson želio normalan život za svoju djecu

Michael Jackson želio normalan život za svoju djecu

Michael Jackson nastojao je da mu djeca nose maske kako bi zajamčio njihovu anonimnost i omogućio im normalno djetinjstvo, suprotno onome koje je sam… Više

Komentari

registracija
1/1/70

, 27.06.09. 19:44

Nema ga, ništa više nije bitno...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika