28.06.2009. / 23:00

Autor: Ela Radić

Smrt kralja popa: Što je ubilo Michaela Jacksona

Pjevač je bio ovisan o lijekovima. Riječ je uglavnom o raznim analgeticima, prvenstveno o lijeku Demerol, morfiju te lijekovima Dilaudid i Vicodin. Uz njih je konzumirao lijek Soma za opuštanje mišića, sedativ Xanax, antidepresiv Zoloft, lijek Paxil za tjeskobu i pilule protiv žgaravice Prilosec a sve te lijekove Jackson je zvao "tonik zdravlja"

Michael Jackson (Foto: Reuters)Michael Jackson (Foto: Reuters)Ni nekoliko dana nakon nagle smrti pop pjevača, 50-godišnjeg Michaela Jacksona, još do kraja nisu razjašnjene okolnosti zastoja njegova srca. Nalazi autopsije pokazali su da nije, kako se nagađalo, uzrok smrti jaki srčani udar, već, najvjerojatnije, zastoj srca uslijed smrtonosne kombinacije lijekova o kojima je posljednjih godina bio ovisan. Riječ je uglavnom o raznim analgeticima, prvenstveno o lijeku Demerol, morfiju te lijekovima Dilaudid i Vicodin.

Uz njih je konzumirao lijek Soma za opuštanje mišića, sedativ Xanax, antidepresiv Zoloft, lijek Paxil za tjeskobu i pilule protiv žgaravice Prilosec a sve te lijekove Jackson je zvao "tonik zdravlja". Pretpostavlja se da je bila kobna injekcija Demerola nakon koje je srce pjevača prestalo kucati. Njegov liječnik Conrad Murray dao mu je tu injekciju u četvrtak, 25. lipnja, u 11.30 po lokalnom vremenu u njegovom domu u Holmby Hillsu u Los Angelesu, a nakon što je srce prestalo pumpati krv, pozvana je i hitna pomoć te je pjevač prevezen u Medicinski centar UCLA gdje su ga liječnici čak nekoliko sati pokušali reanimirati, ali bezuspješno. Snimke: Reuters i dok. Extre

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Extre

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

registracija
2/7/09

natasha, 02.07.09. 22:57

Od Michaela opet svi imaju koristi, samo on opet ne...možda će ipak njegova djeca od svega nešto imati i dobiti pored ovih pohlepnih pirana, barakuda i svih mogućih kopneno-morskih nemani koje vrebaju na (bez obzira na dugove) novac njihova oca, koji je - što god neki mislili - mislio na njih. Na njega u ovom trenutku misle, kao i uostalom do sada, misle njegovi vjerni obožavatelji (među koje spadam i ja) te njegova djeca Mislim da ipak nije umro prirodnom smrću i mnogi iz njegove okoline se trebaju zapitati nad svojom savješću jer, što se mene tiče, mogli su ga spriječiti u njegovom samouništenju, kojem je očito bio sklon. Mogli su ga spasiti da su htjeli, a sad glume lažnu žalost nad njegovom smrću. Samo vas jedno molim, nemojte po njemu pljuvati jer nije zaslužio, a za one optužbe za pedofiliju: inače vjerujem novinama kada pišu o nekome da je pedofil, no za Michaela Jacksona sam uvijek govorila da je nesretan, čudan, kontroverzan, ALI NIJE NITI PEDER NITI PEDOFIL.Pogotovo ovo potonje. Sada mu svi mogu "staviti soli na rep", jer hvala bogu, nitko ga više ne može povrijediti, a njegovo ime uvijek će za mene, kao i sve one koji su mu odani i koji ga vole, biti uzvišeno i božanstveno, a njegova muzika i njegova genijalnost živjet će vječno. ZA NJEGOVU SMRT NIJE KRIVA SAMO JEDNA OSOBA, MALO IH JE VIŠE KOJI BI TREBALI ODGOVARATI, POČEVŠI OD NJEGOVE NAJUŽE OBITELJI...KOJI SU, OPET PONAVLJAM, MOGLI SPRIJEČITI ILI BAREM USPORITI NJEGOVU SMRT. Počivao u miru i nek te anđeli čuvaju, Michaele!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika