29.06.2009. / 09:42

Autor: Boris Bilas

Srpski pritisak nije uspio: Bugarska neće ispitati odluku o oslobađanju Agima Çekua

U Srbiji su bili razočarani takvim postupkom bugarskih vlasti te su isticali kako puštanje Çekua ne pridonosi dobrosusjedskim odnosima dviju država

Bivši kosovski premijer Agim Çeku ostaje na slobodiBivši kosovski premijer Agim Çeku ostaje na slobodiUsprkos diplomatskom pritisku srpskih političara koji su na sve načine pokušali uvjeriti Bugarsku da ponovno uhiti, a potom i isporuči bivšeg kosovskog premijera Agima Çekua, iz Sofije su potvrdili kako nemaju namjeru preispitati odluku o njegovu oslobađanju.

"Bugarska nema namjeru preispitati tu odluku jer za to nema nikakvih razloga. Bugarske su sudske vlasti sve radile u skladu s domaćim i međunarodnim pravom", izjavila je zamjenica bugarskog državnog tužitelja Galina Toneva te je dodala kako bi se o ovoj odluci možda i raspravljalo da su iz Beograda stigli dokumenti koji bi dali povod za takav postupak.

Podsjetimo, Çeku je uhićen na temelju potjernice srpskog Interpola prošlog utorka u bugarskom gradiću Ćustendilu. Dan poslije je oslobođen, ali u Bugarskoj mora ostati do 2. srpnja. U Srbiji su bili razočarani takvim postupkom bugarskih vlasti te su isticali kako puštanje Çekua ne pridonosi dobrosusjedskim odnosima dviju država.

Sličnog je mišljenja i sam Agim Çeku koji smatra kako bi njegovo izručenje Srbiji narušilo odnose Bugarske i Kosova.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika