30.06.2009. / 20:33

Autor: Martina Čizmić

Video: Tisuće Madrižana oduševljeno pozdravilo Kaku

Više od 40 tisuća Madrižana s oduševljenjem je pozdravilo dolazak Kake na Santiago Bernabeu

Kaka će u Realu nositi broj 8 (Reuters)Kaka će u Realu nositi broj 8 (Reuters)Otkako su mediji u Madridu objavili kako je ulazak na Santiago Bernabeu besplatan za predstavljanje novog pojačanja Real Madrida, tisuće vatrenih navijača krenule su prema stadionu. Pred samo predstavljanje Kake, prema informacijama Radio Marca, na stadionu je bilo više od 40 tisuća ljudi.

Real Madrid na svojim je stranicama omogućio izravan prijenos predstavljanja, no zbog prevelike navale stranica je postala nedostupna. Kao što i odgovara cijelom svečanom događaju stadion je u potpunosti ukrašen bojama kluba, a po hodnicima su izvješene slike iz njegove bogate povijesti.

Na samom središtu terena postavljena je pozornica sa grbom Real Madrida i fotografijama četiri važna čovjeka iz njegove povijesti - Raula, Juanita, Di Stefana i Zidanea. Ispred pozornice postavljeno je devet pKaka na Santiago Bernabeu (Foto: Real Madrid)Kaka na Santiago Bernabeu (Foto: Real Madrid)ehara koji simboliziraju devet europskih kupova koje je osvojio Real.

Nekoliko minuta prije izlaska glavnih aktera, u prostorijama kluba obavljeno je svečano potpisivanje ugovora uz nazočnost svih dužnosnika kluba.

"Ovo je veoma poseban dan za mene. Vrlo sam sretan jer je ovo nova stepenica u mojoj karijeri. Želja mi je da se i moje ime upiše u povijest ovog kluba kroz pobjede i osvajanja, Hala Madrid", rekao je Kaka nakon potpisivanja ugovora.

Predstavljanje prati i više od 170 akreditiranih pripadnika različitih medija. Od uglednih agencija, sportskih medija, pa sve do CNN-a i Sky Sportsa. Novinari su došli sa svih strana svijeta, među ostalima i iz Japana, Francuske, Britanije, Argentine te Brazila, koji sa posebnom pozornošću prate događaj.

Na konferenciji za novinare, Kaka je još jednom ponovio kako je dolazak u Real Madrid za njega velika privilegija i čast jer je u svijetu nogometa taj klub nešto fascinantno i intrigantno. Istaknuo je kako je njemu osobno uvijek bio san igrati za Real, a to je sada uspio i ostvariti.

"Još sam pun emocija. Doček je bio prekrasan. Trebam se malo smiriti, a onda treba početi raditi. Osjećam obvezu da igram najbolje što mogu, prije svega zbog ove predivne publike, a onda zbog kluba i sebe", rekao je Kaka, koji još uvijek uči španjolski pa je na većinu pitanja odgovarao na portugalskom.

Istaknuo je kako je dolazak u Real velika odgovornost. "Ali ne negativna, već pozitivna odgovornost da budem najbolji do sada", rekao je Kaka.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika