01.07.2009. / 13:45

Autor: Berislav Jelinić

Sanader ruši burzu: Crobex se strmoglavio nakon vijesti o ostavci

Početkom dana Crobex je bio u padu 0,6 posto, a nakon prvih vijesti o odlasku Ive Sanadera uslijedio je značajniji pad. U prvih pola sata nakon objave te vijesti pad je bio 2,6 posto, da bi u sljedećih pola sata pad dosegnuo 4,6 posto

Roberto Motušić, direktor Zagrebačke burzeRoberto Motušić, direktor Zagrebačke burzeVijest o ostavci premijera Ive Sanadera nepovoljno se odrazila i na financijsko tržište. Burzovni index Crobex počeo se rušiti odmah nakon te vijesti.

Početkom dana Crobex je bio u padu 0,6 posto, a nakon prvih vijesti o odlasku Ive Sanadera uslijedio je značajniji pad. U prvih pola sata nakon objave te vijesti pad je bio 2,6 posto, da bi u sljedećih pola sata pad dosegnuo 4,6 posto. U slučaju takvih iznenadnih vijesti logično je da tržište kapitala reagira.

Negativne posljedice logične su i zato što je Sanader odlučio odstupiti i u trenutku kada su objavljene poražavajuće vijesti o dramatičnom padu BDP-a, najvećem od osnutka hrvatske države.
(opširnije uskoro)

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika