02.07.2009. / 17:14

Autor: Andrea Belin

6 ozbiljnih razloga zbog kojih žene odbijaju seks

S vremenom seks zaista postaje navika i ako partneri u taj dio veze ne uvedu novitete, pripadnice nježnijeg spola jednostavno se ne žele upuštati u seksualne odnose

Nekada žene doista nisu raspoložene za seksNekada žene doista nisu raspoložene za seks"Umorna sam", " Boli me glava", "Imam još posla"... Ovo su samo neke od izjava kojima se žene opravdavaju kada ne žele voditi ljubav sa svojim partnerom. Međutim, razlozi apstinencije su puno ozbiljniji. Nudimo vam nekoliko najčešćih razloga zbog kojih pripadnice nježnijeg spola izbjegavaju igrice u krevetu!

1. Navika
S vremenom seks zaista postaje navika i ako partneri u taj dio veze ne uvedu novitete, pripadnice nježnijeg spola jednostavno se ne žele upuštati u seksualne odnose. Ukoliko ste primjetili da partnerica izbjegava taj dio "posla" pitajte u čemu griješite i pokušajte ju zadovoljiti na neke nove načine, primjerice promjenite pozu ili to činite na nekim drugim mjestima.
2. Majčinstvo
Prije i nakon poroda postoji jako puno razloga zašto se žene ne žele seksati. Mučnina, napetost u dojkama u prvom tromjesečju trudnoće, opuštenost mišića, naglašen osjećaj umora poslije poroda samo su neki od fizičkih razloga gubitka volje za seksom. Naravno, postoje i oni psihološke prirode, a toj skupini pripisuju se neopravdan strah da će se vođenjem ljubavi probuditi beba, osjećaj ispunjenosti svega što donosi majčinstvo, nezadovoljstvo zbog viška kilograma koje je teško izgubiti... Tu su također i neki emocionalni faktori, primjerice žene se boje ponašanja svog supruga u ulozi oca.
3. Menopauza
Menopauza je razdoblje u kojem je smanjena seksualna želja najizraženija. Glavni uzročnici su prestanak rada jajnika i lučenje estrogena. No, i tada veliku ulogu igraju psihološki razlozi jer mnoge žene u tim godinama počinju sumnjati u svoju ženstvenost.
4. Stres
Prvi znakovi depresije su smanjena želja za seksom i obrnuto. Iako mnoge ne žele priznati da su pod stresom, partnera najčešće odbijaju upravo iz tog razloga. Ukoliko imaju problema s djecom, a i na poslu im ne cvijetaju ruže, niti seks im tada nije najvažnija stvar na svijetu.
5. Pilule
Neke žene gube seksualnu želju dok koriste pilule protiv neželjene trudnoće, a razlog se vjerojatno krije u psihološkim faktorima. Međutim, loše kontracepcijske pilule izazivaju suhoću vagine što istovremeno otežava spolne odnose, ali i izaziva smetnje libida.
6. Bolest
Ukoliko žena sazna da boluje od neke teške bolesti kao što je primjerice rak, seksualni život nije joj na listi prioriteta. Takve objave izazivaju šok i tijelo koje je do sada žudilo za igricama u krevetu, postaje bolesno i slabo. Operacije također izazivaju psihičke traume, naročito ako se radi o uklanjanju određenih dijelova tijela.
Žene koje imaju problema sa štitnjačom također se ne žele seksati. Povišena razina šećera može potaknuti rast gljivica u području vagine pa i zbog toga izbjegavaju zabavu pod plahtama.

Vezane vijesti

'Žene su neiskorišteni gospodarski potencijal'

'Žene su neiskorišteni gospodarski potencijal'

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras je izjavio kako će sadašnja vlada pomagati razvoj ženskoga poduzetništva u Hrvatskoj, jer je, kako je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika