03.07.2009. / 12:53

Autor: Andrea Belin

Iz dana u dan: Kada je najbolje vrijeme za seks

Seksualno raspoloženje kod pripadnica nježnijeg spola varira, a "usponi i padovi" ovise o hormonima. Stoga saznajte u kojim će danima vaša partnerica biti najraspoloženija za ljubav

Žene nisu uvijek raspoložene za seksŽene nisu uvijek raspoložene za seksZna se da hormoni kontroliraju seksualnu želju, a tijekom mjesečnog ciklusa žene prolaze kroz različite faze. Upravo iz tog razloga seksualno raspoloženje kod pripadnica nježnijeg spola varira iz dana u dan.
Saznajte kada će vaše raspoloženje za seksom biti na vrhuncu te kada je idealno razdoblje za izbjegavanje bilo kakvih avantura u spavaćoj sobi!

1.- 5. dan ciklusa
U tim danima povećana je razina hormona estrogena koji određuje naše raspoloženje. Početak menstruacije je mnogim ženama veliko olakšanje jer tada završava faza tromosti i razdražljivosti. Ukoliko je menstruacija bolna, uživajte u dodirima svog partnera i primijetiti ćete da će se bolovi smanjiti. Ako se potpuno prepustite i doživite orgazam, vaše tijelo će se osloboditi endorfina, hormona sreće, a poznato je da endorfin ublažava bolove. Upozorite partnera da vam ne pritišće trbuh, ali pokušajte u predigri uživati što duže.

6.- 8. dan ciklusa
Ovo su savršeni dani za eksperimentiranje. Dakle, po završetku menstruacije vaše samopouzdanje je na vrhuncu i savršena prilika da pod plahtama doživite nezaboravno iskustvo. To je idealno vrijeme da nadoknadite sve što ste propustili za vrijeme menstruacije. Ako imate sreće, i ovi dani vam padaju za vikend, organizirajte neko romantično putovanje. Vjerujte, nećete požaliti...

9. - 14. dan ciklusa
U tim danima tijelo se priprema za ovulaciju. Hormon estrogen doseže vrhunac, a vi postajate prava zavodnica.
Tada se žena osjeća najprivlačnijom. Neka istraživanja su pokazala da žene u danima ovulacije oblače dekoltirane majice i uske haljinice. Dakle, ovo su idealni dani za vođenje ljubavi. Stoga, obucite neko izazovno rublje i iznenadite svoju bolju polovicu. Vrhunac je zajamčen jer je vagina u ovom razdoblju najosjetljivija.

15. - 19. dan ciklusa
Nakon ovulacije želja za seksom se smanjuje. No, nemojte se time opterećivati jer je to normalna pojava. Razina estrogena opada , a istovremeno i vaše raspoloženje. Ne osjećate se privlačnom i ne želite se zabavljati u krevetu. U ovim danima će vam odgovarati maženje. Izaberite neku jednostavnu pozu i pustite partnera da vam nježnošću pokaže koliko mu značite u životu.

20. - 28. dan ciklusa
To je najnepovoljnije razdoblje za svaku ženu. Tada se osjećamo depresivno i razdražljivo i želja za seksom gotovo da i ne postoji. Međutim, ovo nepovoljno razdoblje je relativno kratko. Oralno zadovoljavanje će vam najbolje odgovarati. Ukoliko vam nije ni do toga, tih dana u mjesecu uživajte u mirisnim kupkama. I shoppingu!

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika