04.07.2009. / 22:25

Autor: Ivica Medo

Tko je sve nosio osmicu prije Kake u Real Madridu: Didi, Amaro, Schuster, Michel, Mijatović...

Veliko pojačanje Real Madrida pristiglo iz Milana Brazilac Kaka odlučio je uzeti dres s brojem osam, a u povijesti Reala taj je broj nosilo nekoliko legendi "kraljevskog kluba"

KakaKakaPrema numerologiji broj osam predstavlja inteligenciju, mentalnu agilnost, osjećajnost, ambiciju, marljivost i mogućnost brze prilagodbe.

Sve sami epiteti koji perfektno pristaju Kaki. A tko je prije Brazilca nosio ovaj broj u Real Madridu?

Jedna od prvih legendi "kraljevskog kluba" s tim brojem bio je Kakin sunarodnjak Didi, koji je potpisao za Real godinu nakon što je s Brazilom osvojio naslov prvaka svijeta u Švedskoj 1958. Didi je igrao u momčadi zajedno s Di Stefanom i Puskasom, a taj napad smatra se jednim od najboljih svih vremena.

Nakon Didija od velikih igrača osmicu je nosio Amancio Amaro, koji je došao u Real 1962. iz Deportivo La Corune te je u njemu proveo 14 godina. Isprva je nosio broj sedam, a zatim je prigrabio osmicu s kojom je igrao finale Kupa prvaka 1966., kada je Real u finalu svladao beogradski Partizan.

Nekoliko odličnih igrača nosilo je osmicu nakon Amara, među njima i čuveni Bernd Schuster, ali ni jedan se ne može usporediti s tragom koji je ostavio Michel. Debitrao je 1982., ali u prvu momčad upao je tek 1984. U sljedećih 12 godina osmica je pripadala samo njemu.

Nakon Michela od viđenijih igrača osmicu je nosio i Predrag Mijatović, a s tim brojem na dresu postigao je jedini pogodak u finalu Lige prvaka protiv Juventusa 1998. i njime doveo Real na krov Europe prvi put nakon 1966.

Kaka je nosio osmicu i u reprezentaciji Brazila. Najprije sedmicu, pa osmicu, a sada desetku. Prije Kake na desetku su polagali pravo Rivaldo i Ronaldinho, a nekoć je pripadala najboljima od najboljih Peleu i Zicu.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika