06.07.2009. / 14:06

Autor: Ivica Medo

Ronaldo obara rekord Diega Maradone: "Iskvarcanog" će dočekati više od 75.000 navijača

Kaku je dočekalo 55.000 navijača na Santiago Bernabeuu, a u Real Madridu očekuju da će na Ronaldovom predstavljanju stadion biti pun do posljednjeg mjesta

Cristiano RonaldoCristiano RonaldoTo znači da bi se na Santiago Bernabeuu moglo natiskati preko 80.000 ljudi, što bi bio svjetski rekord kad je u pitanju broj navijača koji je su dočekali nekog nogometaša na službenom predstavljanju prilikom transfera u novom klub.

Do sada je rekord držao Diego Maradona. "Malog zelenog" 1984. dočekalo je preko 75.000 navijača Napolija na San Paolu prilikom transfera iz Barcelone.

Usporede radi, kada je Ronaldinho prelazio iz Barcelone u Milan na San Siru se okupilo oko 30.000 ljudi, a rekord Barcelone drži Thierry Henry kojeg je 2007. na Camp Nou pozdravilo nešto više od 30.000 navijača katalonskog ponosa. Henry je stigao iz Arsenala.

Svaki pokret najskupljeg nogometaša na svijetu pratiti će večeras na Santiago Bernabeuu 22 akreditirane radijske postaje i 55 televizijskih postaja koje su pristigle iz raznih krajeva svijeta.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika