Objavljeno u Nacionalu br. 712, 2009-07-07

Autor: Nacionalova redakcija

OBI - njemački div polako osvaja hrvatsko tržište

IVAN ČEHOK, varaždinski gradonačelnik, i Michael Vinzing, OBI-jev direktor regije, otvaraju novi centar u VaraždinuIVAN ČEHOK, varaždinski gradonačelnik, i Michael Vinzing, OBI-jev direktor regije, otvaraju novi centar u VaraždinuOBI, europski maloprodajni lider u prodaji opreme za kuću i vrt, otvorio je u Varaždinu svoj treći prodajni centar u Hrvatskoj. U centru površine veće od 7 tisuća četvornih metara građani Varaždina i okolice moći će kupiti više od 40 tisuća proizvoda. Tako je ta golema njemačka kompanija dodatno pojačala svoju prisutnost na hrvatskom tržištu, a analitičari procjenjuju kako bi idućih godina OBI mogao preuzeti dominantnu tržišnu poziciju u svom sektoru.

Kompanija je osnovana prije više od 30 godina u njemačkom gradu Wermelskirchenu, danas posjeduje 530 centara u 12 država središnje i istočne Europe, ukupne prodajne površine 3,5 milijuna četvornih metara. OBI zapošljava više od 38 tisuća ljudi, a prošle godine ostvario je promet od 5,8 milijardi eura. U Hrvatskoj je prisutan od 2007., no dosad se još nije pojavio na najatraktivnijim tržištima velikih gradova, Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka.

Očekuje se kako bi se to moglo dogoditi u idućih nekoliko godina, a u tom kontekstu zanimljiva je bila informacija koja se pojavila u domaćim medijima o tome kako bi njemačka kompanija mogla biti zainteresirana za preuzimanje domaćeg trgovačkog lanca Pevec. Te spekulacije temeljile su se na navodnim financijskim problemima u koje je Pevec upao. Ipak, te informacije nikad nisu službeno potvrđene, kao ni najave kako bi konkurent OBI-ju pri preuzimanju Peveca mogao biti njemački Baumax.

Vezane vijesti

Tvrtka Pevec uplatit će bivšim vlasnicima 800.000 kuna

Tvrtka Pevec uplatit će bivšim vlasnicima 800.000 kuna

Višnja i Zdravko Pevec uskoro bi trebali dobiti 800.000 kuna od tvrtke Pevec u stečaju, izvještava Danas.hr. "Sve je lege artis. Peveci su bili… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika