07.07.2009. / 15:08

Autor: Andrea Belin

4 ključne stvari koje stvaraju nesuglasice u vezi

Nudimo vam četiri modela tipičnog muškog ponašanja koje će vam pomoći da lakše razumijete svoju bolju polovicu

Svađa se lako može izbjećiSvađa se lako može izbjećiŽene i muškarci različito razmišljaju i funkcioniraju pa nije nimalo čudno što se povremeno ne razumiju baš najbolje. Kako bi izbjegli svađe, potrebno je puno razmijevanja. Međutim, često ne želimo popustiti i verbalni sukob preraste u ozbiljnu svađu. Nudimo vam četiri modela tipičnog muškog ponašanja koje će vam pomoći da lakše razumijete svoju bolju polovicu te da nepotrebne svađe zauvijek nestanu iz vaša četiri zida!

Ne insistirajte da vas gleda u oči
Žene sve probleme žele podijeliti s partnerom, ali muškarci često puta ostavljaju dojam pasivnog sugovornika. Kada im partnerica nešto govori, njihov pogled nije usmjeren prema njoj. Žena postaje nervozna jer joj se čini da njega ne zanimaju njezini problemi. Međutim, muškarci slušaju i dok ne gledaju u vas. Njima je puno ugodnije slušati dok hodaju po stanu ili sjede kraj vas. Zato mu nemojte prebacivati da vas ne doživljava jer je aktivniji kada vas ne gleda u oči. Promatrajte ga dok on vama nešto važno govori i shvatiti ćete da mu je i tada pogled usmjeren na nešto drugo.

Ne tjerajte ga da priča
Muškarci ne iskazuju osjećaje kao i žene. On vam možda neće reći da ste najdivnije biće na svijetu, ali to ne mora značiti da tako ne misli. Žene u prosjeku izgovore 25 tisuća riječi dnevno, a muškarci najviše 12 tisuća. Rezultat jasno pokazuje da muškarci nemaju potrebu svako razmišljanje iskazati riječima. Oni razgovaraju samo, po njihovom mišljenju, o najvažnijim stvarima.

Ne očekujte ispriku
Ženama je jako važno da im se muškarac ispriča, ali oni jednostavno ne žele izgovoriti onu čarobnu riječ. Psiholozi to objašnjavaju visokom razinom testosterona i ulogom koju pripadnici jačeg spola imaju u društvu. To ne mora značiti da oni nisu svjesni da su pogriješili već žaljenje radije pokazuju neverbalno. Slično je situacija i sa ženama, razlika je u tome što muškarci ne inzistiraju na isprikama kao pripadnice nježnijeg spola.

Ne gnjavite ga dok radi
Većina žena istovremeno kuha i telefonira dok se muškarci koncentriraju na jednu stvar. Ovu teorije potvrdila su i mnoga istraživanja. Kako bi izbjegli nepotrebne nesuglasice, ne ometajte ga dok radi. Pomirite se s tim da on dok ne završi posao do kraja neće s vama razgovarati o planovima za vikend. Seks je vjerojatno jedina stvar koja će mu na trenutak skrenuti pozornost.

Vezane vijesti

Moderno društvo tjera nas na dulji san?

Moderno društvo tjera nas na dulji san?

Spavanje tijekom noći u samo jednom komadu navika je modernog društva, tvrde znanstvenici, a piše BBC. Početkom 90-ih godina psihijatar Thomas Wehr… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika