09.07.2009. / 16:48

Autor: Ivica Medo

Uefa upozorila Dinamo: Maksimir u vrlo lošem stanju

Na web stranici NK Dinamo objavljeno je kako je u Zagreb stigao ekspertni tim Uefe sa zadatkom pregleda maksimirskog stadiona. Ocjene su vrlo negativne

MaksimirMaksimirStiglo je upozorenje Uefinog ekspertnog nadzora koji je došao u pregled svih dijelova stadiona kao potencijalnog mjesta igranja play-offa i grupnog dijela natjecanja, piše na web stranici Dinama.

Riječ je o Jimu Burtonu koji je prije dvije godine bio u Hrvatskoj po istom zadatku i koji nije slučajno ovlašten da izvijesti Uefu o tome jesu li Dinamo i Grad Zagreb proveli korak u cilju unapređenja stadionskog prostora za održavanje velikog prestižnog klupskog natjecanja. Nije tajna da je budžet ovih natjecanja iz godine u godinu sve veći, ali i da su zahtjevi i uvjeti sve stroži.

Burton je na kraju svog gostovanja najavio da će izvještaj biti veoma loš po pitanju njegovih, ali i naših očekivanja.

U izvješću će Burton, kako je najavio, istaknuti svoje neugodno iznenađenje činjenicom se u protekle dvije godine ništa nije napravilo. Upravo mu je prije dvije godine, istaknuo je Burton, dano obećanje kako će početi adaptacija stadiona te kako je natječaj za odabir investitora za završetak stadiona u tijeku. Danas, kaže, vidi pred sobom istu tužnu sliku stadiona u kojemu su neki dijalovi u izrazito lošem stanju.

- Sa stopostotnom sigurnošću možemo očekivati negativnu ocjenu za rasvjetu, sanitarne čvorove, pojedine dijelove press prostora te za još neke nedostatke koji će biti navedeni u izvješću. Dinamo će Gradu Zagrebu već sutra uputiti zahtjev za hitnu proceduru oko sanacije navedenoih dijelova. Dakle, rasvjete i ostalih nedostataka koji se moraju otkloniti do početka natjecanja. Sve ovo možemo shvatiti kao veliku opomenu i prvi žuti karton te upozorenje da se našem dragom klubu neće gledati kroz prste - pomalo je ogorčeno izjavio direktor NK Dinamo Damir Vrbanović te dodao da ako se uklone postojeći nedostaci, što je imperativ, kvalifikacijske će se utakmice moći nesmetano odigravati. Ipak, to još uvijek neće biti dovoljno za korak više.

- Za eventualno sudjelovanje u Ligi prvaka ili u Europskoj ligi svi će se zahtjevi u potpunosti morati ispuniti. To znači da postoji realna opasnost da već ove godine nova inspekcija, neposredno uoči natjecanja u skupini, neće dati zeleno svjetlo za odigravanje utakmica na ovom stadionu - prenio je Vrbanović još jednom apelirajući na konačno pokretanje mjerodavnih u Gradu te početak rješavanje tog velikog problema, kako za klub, tako i za Zagreb i cijelu Hrvatsku.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika