11.07.2009. / 14:00

Autor: Andrea Belin

Ljepota iz frižidera: Majoneza, ocat i maslinovo ulje njeguju kosu

Za lijep izgled kose postoje i odlični recepti iz kućne radinosti, a sve ih možete sami napraviti od sastojaka koje već imate kod kuće

Najljepša kosa je njegovana kosaNajljepša kosa je njegovana kosaSunce, sol iz mora ili klor iz bazena dodatno oštećuju kosu pa joj je potrebna redovita njega kako bi ju zaštitili. Da bi vaša kosa izgledala senzancionalno u ove vruće dane, nisu vam potrebni skupocjeni preparati. Postoje neki stari recepti koje možete sami napraviti od sastojaka koje već imate kod kuće!

Majoneza
Premda nije osobitog mirisa, majoneza je odlično rješenje za suhu kosu. Umjesto da ju svakodnevno konzumirate jer svi jako dobro znamo koliko ima kalorija, radije ju nanesite na kosu i pustite da djeluje oko pola sata. Nakon toga vrlo detaljno isperite vlasište.

Ocat
Ocat također ima intenzivan miris, no ako želite imati sjajnu kosu, a ne želite izdvojiti puno novca na preparate, koristite ocat. Pomješajte pet žličica octa s dvije žlice vode i nanesite na kosu. Iako nema ugadan miris, kada vidite rezultate, biti ćete oduševljeni. Ocat je odlično rješenje i za uklanjanje peruti.

Maslinovo ulje
Maslinovo ulje je lijek za mnoge probleme pa tako i za kosu. U zagrijano maslinovo ulje stavite nekoliko cvjetova kamilice, malo suhog lišća koprive i ostavite da tekućina odstoji trideset minuta. Nakon toga tekućinu iscijedite, pomiješajte sa žumanjkom, žličicom meda i nekoliko kapi soka od limuna. Ravnomjerno rasporedite po kosi te pokrijte toplim ručnikom i ostavite na glavi trideset minuta. Kasnije dobro isperite vlasište.

Sezamovo ulje
Ako je vaš glavni problem sjaj i ispucani vrhovi, sezamovo ulje je odličan izbor. Jednom tjedno na kosu nanesite smjesu od dvije žlice sezamovog ulja, dvije žlice meda i jedan žumanjak. Ravnomjerno rasporedite i kosu omotajte folijom. Petnaest minuta zagrijavajte fenom i nakon toga isperite.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika