12.07.2009. / 10:37

Autor: Nina Šmigmator

Extra poklanja osvježenje: Asepsolete na dar

U vožnji prema moru, na noćnom izlasku, na pikniku na livadi, u šetnji s djetetom u parku, pri „ručanju" na plaži, nisu nam dostupni uvjeti koji bi nam omogućili važno pranje ruku odnosno primjerenu i potrebnu higijenu, čuvara zdravlja. Stoga, Extra daruje svakom čitatelju Asepsolete

Ljeto je na vratima, a s njim i toplo vrijeme idealno za aktivnosti van doma i zatvorenih prostora. Rast temperature i provođenje vremena vani, u parku, na putovanju, na livadi ili plaži donosi nam najčešće puno radosti i zadovoljstva, te ugodnu promjenu nakon duge zime i nestalnog proljeća koji su nas držali „u četiri zida".

Ipak, odlazak na putovanje ili duže provođenje vremena vani u gradu, tramvaju ili autobusu bitno mijenja naše uvjete higijene. U skladu s tim, a osobito u toplije vrijeme, mijenjaju se i mogućnosti i načini zaraze koje mogu upropastiti toliko željeno i iščekivano opuštanje. Posebnu pozornost treba posvetiti higijeni ruku koja je jedna od osnova zdravlja te navika koju s razlogom roditelji djeci usađuju od najranije dobi.

U vožnji prema moru, na noćnom izlasku, na pikniku na livadi, u šetnji s djetetom u parku, pri „ručanju" na plaži, nisu nam dostupni uvjeti koji bi nam omogućili važno pranje ruku odnosno primjerenu i potrebnu higijenu, čuvara zdravlja. Zaraza tada često dolazi zbog neopranih ruku s kojima se onda jede ili od neopranog voća i povrća preko kojih se bakterije prenesu.

Kako bi u što većoj mjeri prevenirali takve situacije koje nam često i nepotrebno naruše zdravlje, oduzmu vrijeme, energiju ali novac, potrebno je sebi i svojim bližnjima osigurati primjerenu razinu higijene iako ste možda daleko od doma gdje inače imate sve uvjete za to. Bili u parku u susjedstvu, gradskom autobusu ili na autocesti stotinama kilometara daleko od vašeg doma važno je održati higijenu ruku koje su nam jedan od najvažnijih alata, s kojima sve dodirujemo i dohvaćamo, a koje dodiruju i nas. Higijenu van kuće najlakše je održati pomoću dezinficirajućih vlažnih maramica.

Takve maramice, koje možete kupiti na svakom kiosku, ljekarni, dućanu ali i na benzinskoj crpki, osiguravaju ljeti toliko željeno osvježenje ali i primjerenu higijenu, a s njome i veću sigurnost i bezbrižnost dok se vozite tramvajem, jedete sladoled na plaži, sendvič u autobusu na putu prema ljetnoj destinaciji ili dok se zabavljate s društvom u diskoteci ili kafiću koji vas razočara nepostojanjem sapuna u wc-u. Stoga je pri kupnji bitno izabrati one vlažne maramice koje uz čišćenje nude i dezinfekciju, te tako sprečavaju prenošenje pojedinih zaraznih bolesti. Asepsolete su vlažne maramice koje djeluju antiseptički a pritom i čiste, toniziraju i osvježavaju što nam je prijeko potrebno osobito u vrućim danima.

Zbog njihova praktičnog pakiranja u kojem je svaka maramica zasebno zapakirana lako nam ih je ponijeti sa sobom u bilo kojoj situaciji. Kad ne želimo vući torbe sa sobom možemo ih jednostavno i lako ponijeti u džepu i jako uskih traperica te tako u svakom trenutku imati na raspolaganju brzu i jednostavnu čistoću, osvježenje te za zdravlje bitnu dezinfekciju. Tako uvijek sa sobom možete imati i samo jednu ili dvije maramice, bez straha da će se osušiti. Može ih se pronaći u dvije varijante: s blagim mirisom i one bez mirisa za ljude koji su na mirise osjetljiviji. Zahvaljujući djelatnim sastojcima one ruke njeguju te ih ne isušuju. Brzim djelovanjem uklanjaju sve nečistoće i djeluju antiseptički.

Primjena Asepsoleta kao suvremenog antiseptika je uistinu široka; njima se dezinficira i osvježava na radnom mjestu, poslije posjeta shopping centru, na putovanjima, izletima, poslije igre, prije jela...Korisnice Asepsolete često rabe i nakon depilacije za ublažavanje iziritirane kože. Zbog izrazitog baktericidnog djelovanja a zahvaljujući prisutnosti benzalkonij klorida, može ih se koristiti u zdravstvu i dezinfekciji manjih ozljeda. Benzalkonij klorid (Benzalkonium Chloride) posjeduje baktericidna svojstva na gram-pozitivne i gram-negativne organizme. Ima široku primjenu za dezinfekciju kože, sluzokože, preoperativnih zahvata, u porodiljstvu a u otopini za Asepsoleta rupčić ima funkciju dezinficijensa. Stoga u nadolazeće vrijeme imajte Asepsoletu uvijek sa sobom, za osvježenje, ali i dezinfekciju i osiguranje zdravlja vas i vaših bližnjih.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika