13.07.2009. / 10:47

Autor: Hina

Dobit Philipsa pala za 94 posto u drugom tromjesečju

"Nismo zabilježili značajnije poboljšanje na potrošačkim ili profesionalnim tržištima u posljednja tri mjeseca", kazao je izvršni direktor Gerard Kleisterlee u priopćenju

PhilipsPhilipsNizozemski elektronički gigant Philips izvijestio je o neto dobiti od 45 milijuna eura u drugom tromjesečju 2009., što je pad od 94 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Taj rezultat viši je nego što su očekivali analitičari, prognoziravši neto gubitak od 125 milijuna eura, nakon neto dobiti od 732 milijuna eura u drugom tromjesečju 2008.

Prihodi Philipsa iznosili su 5,23 milijarde eura u drugom tromjesečju 2009., što je pad od 19 posto u odnosu na 6,46 milijarde eura u istom razdoblju lani, zbog "stalne slabosti na potrošačkim i profesionalnim tržištima", kazala je grupa.

"Nismo zabilježili značajnije poboljšanje na potrošačkim ili profesionalnim tržištima u posljednja tri mjeseca", kazao je izvršni direktor Gerard Kleisterlee u priopćenju.

No, dodao je da je "tijekom tromjesečja zabilježen pozitivan utjecaj na rezultate strogog upravljanja troškovima".

Philips je objavio u siječnju da će srezati 6.000 radnih mjesta diljem svijeta u borbi protiv globalnog usporavanja. Kompanija je kazala da će svi odjeli biti zahvaćeni tim smanjenjem.

Vezane vijesti

Assange: 'Koristite iPhone, Gmail, BlackBerry? Nadrljali ste!'

Assange: 'Koristite iPhone, Gmail, BlackBerry? Nadrljali ste!'

Osnivač WikiLeaksa Julian Assange izjavio na panelu Ureda za istraživačko novinarstvo na Sveučilištu u Londonu kako vlade diljem svijeta koriste… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika