13.07.2009. / 14:34

Autor: Totalsport

Video: Meksički izbornik 'uklizao' Panamcu i zaradio crveni karton

Izbornik meksičkih nogometaša Javier Aguirre izbivat će s klupe svoje reprezentacije u trima sljedećim međunarodnim dvobojima...

Javier AguirreJavier AguirreKazna mu je odredila Nogometna federacija Sjeverne i Srednje Amerike (CONCACAF), organizator Gold Cupa, kontinentalnog prvenstva iste zone koje se igra u Sjedinjenim Državama, i na kojem je Aguirre počinio nepriličan incident. Tijekom dvoboja drugog kola C skupine protiv Paname (1-1) suparničkog je igrača udario nogom. Umalo je nakon toga izbila sveopća tučnjava.

Iako udarac nije bio ozbiljan, iz nadležne su CONCACAF-ove komisije odlučili žestoko kazniti donedavnog trenera madridskog Atletica.

Sam se nakon toga očitovao da je kazna poštena i da se neće žaliti. Internu su kaznu najavili i iz Meksičkoga nogometnog saveza.

- Kazna je stroga obzirom na okolnosti događaja. Pomirit ću se s njom jer sam pogriješio i za to moram platiti. Mogu reći da je kazna stroga, ali i pravedna - izjavio je Meksikanac.

Prvi će put pauzirati u dvoboju trećeg kola u skupini, kojeg Meksikanci igraju protiv Gvadalupe. Drugi će put pauzirati u četvrtfinalu natjecanja, kamo se Meksiko već plasirao nakon dvaju kola. Treću će utakmicu odraditi budu li njegovi nogometaši prošli prvu prepreku u drugoj fazi natjecanja.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika