13.07.2009. / 15:16

Autor: Tamara Janušić

Kako biti stylish sa 20, 30, 40 i 50 godina

Mi vam ne kanimo reći da bacite u smeće sve što imate u ormaru, samo imamo nekoliko malih savjeta kojima možete popraviti ili upotpuniti svoj stil


Stil se mijenja s godinamaStil se mijenja s godinamaStil je nešto što se ne može naučiti niti kupiti novcem. On označava i određuje svaku osobu, te se ne može kopirati.
Osoba koja kopira nečiji stil prozirna je poput žena koje nose kopiju Louis Vuitton torbice.

20-e

Mladi ste, improvizirajte. Ne uzimajte kao uzor holivudske zvijezde ili vašu majku.
Ovi prvi imaju previše novca i mnogobrojne stiliste, a vaše majke su starije od vas, te bi posuđivanje njihovih stvari i kopiranje njihovog stila dovelo do apsurda u kojem bi mlada djevojka izgledala 30 godina starije. A to nikada nije in.

Mladim djevojkama sve dobro pristaje i njima se sve oprašta pa i neki veliki faux pas. Zato, improvizirajte, igrajte se bojama i dizajnom. Gradite svoj stil, nemojte nikada kopirati.

30-e

Ne budite mediokriteti. Niste stari, niste dosadni.
Poslovna odijela upotpunite nekom dobrom torbom, a po gradu nosite haljine, traperice, tunikice...
Više niste u godinama za improvizaciju, a stil ste već izgradili, tako da znate i sami što vam stoji, a što ne.

Zato, ne preporučujemo prešarene boje - cirkus chic prepustite adolescentima i djeci, a recite ne i poslovnim odijelima krojenima po mjeri - niste još uvijek u godinama za to.

40-e

Četrdesete su nove tridesete pa se na vas mogu prenijeti isti savjeti kao i oni za tridesetogodišnjake.
Jedino što ne preporučamo su šljokice i previše životinjskog uzorka. Nije da su zabranjeni, no nisu poželjni u velikim dozama.

50-e

Jednom će vam se dogoditi da se sjetite mladih dana i poželite nositi sve što ste tada nosili. Ili ćete jednostavno pokušati kopirati stil svoje kćeri.

Naš savjet je da to nikako ne činite. Jednostavno nije lijepo vidjeti, a biti će prekasno kada već tako nešto napravite i uvidite što ste napravili. A znate kako?

Na najgori način. Podsmjesi ljudi na ulici, zlobni komentari na poslu i još kojekakvi tračevi. U godinama ste kada želite da svi budu ljubomorni na to što ste do sada postigli, a ne da vam se smiju zato što ste posudili ultra kratku minicu vaše kćeri.

Vezane vijesti

Postoji li globalni ideal ljepote?

Postoji li globalni ideal ljepote?

"Stvarno mi je dosta ove tiranije u modi. Zbog toga sad živim u Berlinu. Berlin je puno slobodniji", tvrdi španjolsko-kolumbijski modni dizajner… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika