14.07.2009. / 17:42

Autor: Ivica Medo

Jedna velika nula: Jalova Dinamova dominacija

U prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka Dinamo je na gostovanju u Erevanu odigrao 0:0 s armenskim Pjunikom

Mario MandžukićMario MandžukićHrvatski prvak bojažljivo je krenuo u utakmicu, a prvu priliku imali su Armenci u 12. minuti kada je Lovren izgubio jednu loptu pred svojim šesnaestercem, no Marcos je pucao prilično loše i Butina je uspio obraniti taj udarac.

U drugom dijelu prvog poluvremena konce igre u svoje ruke preuzima Dinamo. Mandžukić je imao dvije lijepe prilike, prvo nakon ubačaja Ettoa, a drugu nakon prodora Sammira i povratne lopte Sivonjića, no u obje situacije najbolji igrač Dinama nije dobro reagirao.

Na početku drugog poluvremena ozlijeđenog Dejana Lovrena zamijenio je Tomislav Barbarić.

Dinamo je krenuo puno ofenzivnije nego na početku utakmice. Već u 3. minuti Dinamo je stvori gol-šansu. Po desnoj strani prošao je Etto i ubacio u sredinu gdje je iz voleja loptu zahvatio Sammir, no šutirao je točno u vratara Pjunika.

Nekoliko minuta kasnije u jednoj gužvi pred vratima Pjunika nije se dobro snašao Papadopoulos.

U nastavku dominaciju opet preuzima Pjunik, Marcos je prošao dvojicu igrača Dinama i zatim puca s dvadesetak metara, no Butina dobro brani.

U 65. minuti Slepička je zamijenio nezamjetnog Papdopoulosa, a tri minute kasnije prvu izmjenu napravili su i domaćini, umjesto Marcosa ušao je Aleksanjan.

Jalova Dinamova dominacija nastavlia se u sljedećih desetak minuta, no bez izglednih šansi za pogodak.

Sivonjić napušta teren u 78. minuti, a umjesto njega ulazi mladi Andrej Kramarić, koji je u 89. minuti dobro centrirao s desne strane, a Mandžukića dobro prima loptu, oslobađa se čuvara i onda s nekih 14 metara šalje loptu preko vrata Pjunikova gola.

Bila je to posljednja kakva-takva šansa Dinama na utakmici. Uzvrat je na rasporedu za tjedan dana na Maksimiru pred praznim tribinama.

Dinamo će vjerojatno proći doista ispodprosječni armenski sastav, no prema onom što je pokazao u ovoj utakmici, pitanje je ima li kakvih izgleda u dvoboju s nešto jačim suparnikom u sljedećem kolu.

PJUNIK - DINAMO 0:0

Erevan: Stadion Hanrapetakan

Gledatelja: 10.000

Vrijeme: Toplo, teren odličan za igru

Glavni sudac: Paolo Tagliavento (ITA)

Pomoćnici: Elenito Di Liberatore (ITA), Christian Bagnoli (ITA)

PJUNIK (4-2-3-1): Hovhanisjan 6, Hačatrjan 5, Hovsepjan 5, K. Mkrčhjan 5, Marcos 6 (Aleksanjan 68), Malakjan 5, Hazarjan (Tadevsjan 78), Manojan 5, Juspašjan 5, V. Minasjan 5, Mbola 5.

Trener: Vardan Minasjan

DINAMO (4-4-2): Butina 6.5, Etto 6.5, Bišćan 6.5, Lovren 5 (Barbarić 45), Carlos 5, Sivonjić 5 (Kramarić 78), Vrdoljak 5.5, Badelj 5.5, Sammir 6.5, Papadopoulos 5.5 (Slepička 65), Mandžukić 6.

Trener: Kruno Jurčić

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika