15.07.2009. / 13:41

Autor: Boris Bilas

Za Europu: U Dubrovniku demoliran automobil beogradskog odvjetnika

Neslužbeno se doznaje kako je policija temeljem snimaka nadzornih videokamera utvrdila identitet jednog od trojice počinitelja te ga je privela. Mladiću je tijekom "obrade" Peugeota beogradskog odvjetnika pala majica s glave pa policije nije imala tešku zadaću utvrditi njegov identitet

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNepoznati huligani u srijedu su oko 2 sata ujutro na parkiralištu hotela Plat u istoimenome mjestu 12 km jugoistočno od Dubrovnika, demolirali osobno vozilo Peugeot 407 SW beogradskih registarskih oznaka u vlasništvu poznatoga beogradskog odvjetnika Branislava Popovca, javlja Slobodna Dalmacija.

Prema prvim informacijama automobilu je probušena stražnja lijeva guma te su polomljeni vjetrobransko i prednje lijevo staklo te lijevi retrovizor. Cijeli incident dogodio se samo petnaestak metara od recepcije hotela Plat. Procjenjuje se kako je materijalna šteta na automobilu oko 10 tisuća kuna, dok bi mnogo veća mogla biti šteta od nedolaska srpskih turista koji bi nakon ovog incidenta mogli odustati od dolaska u Dubrovnik. Naime, mnogi turistički stručnjaci ističu kako je "demoliranjem beogradskog Peugeota u cijelosti "bačeno u vjetar" 120 tisuća eura koje je Hrvatska turistička zajednica u svibnju i lipnju na području Srbije utrošila na marketinšku kampanju.

- Šokiran sam ovim što se dogodilo. "Prisjeo" nam je odmor u Hrvatskoj na koji smo supruga i ja krenuli s punim povjerenjem u novo i ljepše ozračje. Nažalost, u najkraćem se roku vraćam u Beograd, razočaran nečim što je neprihvatljivo za 21. stoljeće. Očekujem od hrvatske policije da otkrije vandale, a od pravosuđa da ih kazni i time javnosti pošalje poruku proeuropske Hrvatske o tome kako će, u mogućim novim ekscesima, proći svi vandali - rezignirano je izjavio odvjetnik Popovac za Slobodnu Dalmaciju.

Neslužbeno se doznaje kako je policija temeljem snimaka nadzornih videokamera utvrdila identitet jednog od trojice počinitelja te ga je privela. Mladiću je tijekom "obrade" Peugeota beogradskog odvjetnika pala majica s glave pa policije nije imala tešku zadaću utvrditi njegov identitet. Iako oštećeni odvjetnik u početku nije želio podnijeti kaznenu prijavu, nakon razgovora s policijom se predomislio, pa će trojica mladića ipak biti primjereno kažnjeni za ovo djelo.

Vezane vijesti

Obiteljski automobil sa sportskom dušom

Obiteljski automobil sa sportskom dušom

Dio čitatelja sigurno se sjeća putovanja na more po ljetnim vrućinama u već kultnim Renault „četvorkama“. Klima uređaja nije bilo, a u auto se jedva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika