15.07.2009. / 14:54

Autor: Jelena Badovinac

Štikla za volanom: Toyota Avensis Wagon je kao jureći morski pas

Naša kolumnistica Jelena Badovinac ovaj je tjedan testirala treću generaciju japanskog automobila koji ju je oduševio prostranošću, udobnošću, ali i izgledom...

Svi vi koji se do sada niste imali prilike upoznati s Toyotinim automobilima, ukratko preporučamo. Ne možemo reći da su najbolji i najsavršeniji, ali možemo reći sigurno će vam se svidjeti. Svaki koji sam testirala ostavio je na mene jedinstven dojam - udobnost i sigurnost. Baš kao i Toyota Avensis Wagon 2.0 multidrive koja je karavanska inačica i to u top izvedbi, pokretana benzinskim motorom u kombinaciji s odličnim CVT mjenjačem.

Treća generacija Avensisa otklonila je nekadašnje nedostatke podarivši automobilu moderniji izgled i vrlo atraktivnu kabinu. U crnoj izvedbi ovaj auto izgleda kao jureći morski pas. Iako mnogim ženama ovaj automobil neće biti vjerojatno prvi izbor, ja sam osobno ljubiteljica novih karavanskih izvedbi. Prije svega, iznimno su atraktivni, prostrani i ako kažem da svaka žena od njega može napraviti svoj pokretni kućni boravak, vjerujte mi ne griješim.

Istina, nećete ga moći parkirati baš svugdje u gradu, ali iskreno ovo i nije auto koji se kupuje da biste se u njemu vozikali na kavu u centar. Toyota Avensis Wagon je atraktivna krstarica zamaskirana u tamnu nijansu karoserije, krom dekoracijom i povećim alu naplatcima.

Za ovaj top-model atraktivna je i cijena od 228.000 kn. Zakretna bi-xenon svjetla, vrlo upečatljiva Executive razina opreme zahvaljujući kojoj su sjedala presvučena kožom, sprijeda grijanim i el. podesivim. Top verzija donosi i panoramski krov. Do stotke sam stigla za devet sekundi, a potrošnja ovog motora, 152KS kreće se oko deset litara u gradskoj vožnji. (Snimio: Igor Šoban)

Fotogalerija

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika