15.07.2009. / 16:59

Autor: Ivica Medo

Carlos Tevez u Cityju za 25.5 milijuna funti: A htio sam napustiti Englesku nakon deset dana

Novo pojačanje Manchester Cityja Carlos Tevez otkrio je kako je iznenađen svojim uspjehom u elitnoj engleskoj ligi

Carlos TevezCarlos Tevez"Govoreći istinu, kad sam potpisao za West Ham htio sam napustiti Englesku nakon deset dana", izjavio je Tevez za argentinsku postaju Radio del Plata.

Nakon West Hama Tevez je otišao u Manchester Unitedu, a sada je prešao u redove Unitedova gradskog rivala.

"Nisam vjerovao da mogu ostvariti ovoliki uspjeh na Otoku. U ovom trenutku razmišljam samo o tome kako da postanem još bolji. Želim biti jedan od najboljih nogometaša u Engleskoj. Moja supruga i četverogodišnja kći zadovoljni su životom u Engleskoj. Kći će sljedeće godine krenuti u školu, a ja sam potpisao ugovor sa Cityjem na pet godina i sada sam potpuno opušten", izjavio je Tevez koji je do sada bio pod menadžerskim patronatom iranskog poslovnog čovjeka Kia Joorabchiana.
Iranac je prodao prava na Teveza Manchester Cityju nakon što je Argentinac bio na posudbi u West Hamu i Unitedu.
Joorabchian je 2004. platio 19.5 milijuna dolara odštete za Teveza Boci Juniors, a Cityju je prodao prava na argentinskog reprezentativca za 25.5 milijuna funti.

Mark Hughes i Carlos TevezMark Hughes i Carlos Tevez"Mislim da sam napravio odličan posao. Kupio sam Carlitosa prilično jeftino, a prodao skupo", izjavio je iranski mešetar za list Ole:
"Međutim, kad sam ga kupovao svi su govorili da je 20 milijuna dolara previše. No, ja sam znao da on vrijedi puno više. To je nevjerojatna priča. Počeo je igrati nogomet u velikom siromaštvu. Uspio se izvući se iz Fort Apachea", podsjetio je Joorabchian aludirajući na opasan kvart u Buenos Airesu gdje je Tevez odrastao.

"Započeli smo našu odiseju od Corinthiasa, s kojim je osvojio titulu prvaka, zatim je uslijedio West Ham, kojeg je spasio od ispadanja, a s Unitedom je nakon toga osvojio šest trofeja. Ovo je početak jednog novog projekta, opet se kreće od nule, jer City danas ne predstavlja mnogo, ali Carlitos je pobjednik", siguran je Joorabchian.
Tevezov transfer drugi je po vrijednosti u povijesti kad su u pitanju argentinski nogometaši. Skuplji je bio samo Hernan Crespo koji je iz Parme 2000. prešao u Lazio za 35 milijuna funti.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika