15.07.2009. / 19:06

Autor: Ivica Medo

UEFA smanjila kazne Drogbi i Bosingwi

Na službenom web portalu Uefe objavljeno je kako se smanjuju kazne, odnosno broj utakmica koje igrači Chelseaja Didier Drogb Josea Bosingwa neće smijeti igrati u europskim natjecanjima za svoju klub

Didier DrogbaDidier DrogbaUefa je isprva kaznila Drogbu i Bosingwu sa šest, odnosno četiri utakmice neigranja zbog njihova verbalnog nasrtaja na suca u prošlosezonskom polufinalu Lige prvaka na utakmici Chelseaja i Barcelone u Londonu.

Nakon žalbe Chelseaja Uefa je odlučila smanjiti kaznu za po jednu utakmicu obojici igrača, a Drogba će morati platiti novčanu kaznu od 15.000 eura, dok će Bosingwa na račun Uefe uplatiti 10.000 eura.

Drogba dvije posljednje utakmice kazne neće morati odraditi ako u međuvremenu ne prekrši Uefine uvjete u naredne tri godine, a Bosingwa jednu ako se ne bude pridržavao "uvjetne" također u naredne tri godine.

To znači da Drogba neće igrati u sljedeće tri utakmice u Ligi prvaka, a Bosingwa dvije.

Igrači Chelseaja verbalno su napali norveškog suca Toma Henninga Ovreboa nakon infarktne utakmice u kojoj je Barcelona prošla dalje zahvaljujući pogotku Inieste u posljednjim minutama dvoboja, a Ovrebo nije dosudio najmanje dva evidentna jedanaesterca za Chelsea.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika