15.07.2009. / 20:02

Autor: Ivica Medo

Kad otac promovira sina: Diego Forlan bolji je od Kake i traži ga Barcelona

Valencia traži 50 milijuna eura za Davida Villu, a predsjednik Barcelone Joan Laporta kaže: Nema šanse da toliko platimo! Čini se da se Barcelona okreće jeftinijem rješenju – Diego Forlanu, najboljem strijelcu Primere Divison u prošloj sezoni s 32 postignuta pogotka

Diego ForlanDiego ForlanDa bi napadač Atletica mogao od sljedeće sezone zaigrati u dresu Barcelone, dao je naslutiti njegov otac i menadžer Pablo.
"Diegu je sjajno u Atleticu, ali tko ne bi želi zaigrati u momčadi kao što je Barcelona? Iskreno, Diego je jako zainteresiran", kaže Forlan stariji u razgovoru za španjolsku radio postaju COM Radio.

Urugvajac je otkrio kako je njegov sin bio blizu Barcelone kad je odlazio iz Manchester Uniteda.
"Bili su zainteresirani, ali Villarreal je tada bio brži. No, čini se da su opet zainteresirani", kaže Pablo Forlan i dodaje:

"Bez sumnje Barcelona ima najbolju momčad na svijetu i igra najbolji nogomet. Podsjećaju me na Brazil iz 1970. U veznom redu imaju dva ekstra igrača Xavija i Iniestu. Oni daju ton Barcinoj igri."

Problem bi mogao nastati ako Samuel Eto'o ipak ostane u Barceloni. No otac najboljeg urugvajskog nogometaša smatra kako bi Diego Forlan i Eto'o mogli igrati zajedno.

"Veliki igrači uvijek mogu zajedno. Pogledajte Torresa i Villu. Eto'o je sjajan igrač i sjajan strijelac. Da bi postizali pogotke, napadači moraju imati poseban dar", izjavio je tata Forlan a onda se još malo upustio marketinšku kampanju svoga sina:

"Nije lako danas naći pravog goleadora. Real je platio skoro 70 milijuna za Kaku, on je nesumnjivo odličan igrač, ali nije strijelac. Pitam se koliko onda vrijede Eto'o, Villa ili Forlan?"

I nije tu stao. Ima toga još Pablo.

"Posebna vrijednost moga sina je ta što on već nekoliko sezona igra u Španjolskoj i potpuno se uklopio u njihov stil nogometa. Njemu ne treba prilagodba kao što će trebati bilo kojem nogometašu ako ga Barcelona dovede iz druge lige. I Henry je trebao godinu dana da bi pokazao ono što zna", zaključio je Pablo Forlan.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika