16.07.2009. / 13:27

Autor: Robert Bajruši

Adio luzeri, odo' ja na krstarenje: Kako je građanin Ivo uvalio 'bananu' Jadranki Kosor

Treba biti realan, takva količina bahatosti moguća je samo u Hrvatskoj. Jer premijer Sanader je bio izabran na četiri godine, i dok je vodio Vladu, Hrvatska je upala u najdublju krizu još od ratne 1991. godine

Staro uredničko pravilo da jedna fotografija govori više od deset kartica teksta potvrdio je ovih dana ni manje ni više nego bivši hrvatski premijer, a odnedavno građanin dr. Ivo Sanader. Tek dvije-tri fotografije s otvorenja neke likovne izložbe potvrdile su da je građanin Sanader i više nego živ i zdrav. Šeretski se osmjehujući, preplanuo i razdragan, prošetao se Splitom, nakon što je prethodnih desetak dana jedrio na prijateljevoj jahti, i jedina briga bila mu je pronaći jadransku uvalu u kojoj ga iz zasjede neće vrebati dosadni novinari.

Bogu hvala, sad su definitivno demantirana zloguka nagađanja prema kojima je posao u hrvatskoj vladi nekadašnjeg premijera iscrpio do krajnjih granica i nagnao da, umjesto stresa, sukoba sa sindikatima i birokratima iz Europske unije, radije ode na burzu za nezaposlene i nekako preživljava s 22.500 kuna mjesečne mirovine.

Građanin Sanader je zdrav, a sudeći po slikama, i ne pretjerano zabrinut kako će njegova nasljednica Jadranka Kosor srezati 15 milijardi deficita, a kamoli hoće li doći do prijevremenih parlamentarnih izbora ili kako će Andrija Hebrang proći kao HDZ-ov kandidat za predsjednika Republike.

I građanin Sanader je u pravu. Jadranka Kosor i suparnici iz opozicije moraju raditi čitav srpanj, možda i dobar dio kolovoza, to jest, propao im je veći dio godišnjih odmora, a naposljetku će ih mrziti cijela Hrvatska. Jer slijedi rezanje plaća i penzija, obustavit će se niz državnih investicija, seljaci će primiti manje subvencije, a čak ni turistički djelatnici neće zaraditi koliko žele. Sve u svemu, građanin Sanader svojoj je sljedbenici Jadranki Kosor doista uvalio bananu i - otišao na krstarenje.

Treba biti realan, takva količina bahatosti moguća je samo u Hrvatskoj. Jer premijer Sanader je bio izabran na četiri godine, i dok je vodio Vladu, Hrvatska je upala u najdublju krizu još od ratne 1991. godine. Potpisnik ovih redaka duboko je uvjeren da je Sanaderov bijeg za Hrvatsku dobar, jer oni čija je autistična vladavina mjesecima omalovažavala nagovještaje kolapsa, nikako nisu sposobni postati spasitelji. Zato je dobro da je premijer Sanader otišao iz političkog života, ali postavlja se pitanje morala, u trenucima kad se uz njegov lik i djelo kao glavno pitanje postavlja je li ili nije dovoljno pocrnio na suncu.

Netko komu je doista stalo do države koju je vodio šest godina ponašao bi se drukčije i kudikamo samozatajnije. Jer zbog njegovih krivih odluka deseci tisuća hrvatskih građana već su završili na burzi rada, a, po svemu sudeći, ista sudbina čeka još dosta njih. S tim da će te nove divizije nezaposlenih primati približno 20.000 kuna godišnje - otprilike koliko građanin Ivo Sanader dobiva svaki mjesec, i to u slučaju rezanja dužnosničkih mirovina.

U slučaju građanina Sanadera, banana je za sve druge, a za njega je krstarenje.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
3/7/09

GLAVNISUDAC, 17.07.09. 02:00

lopov ko lopov! nema taj moralne odgovornosti prema nikom a da ga strpaju u lisice on bi se isto keserio jer tak svi lopvi rade.


registracija
14/2/06

Don, 17.07.09. 02:09

Pitan se zasto Srecko Papac, Zeljko i Zlatko Hrastar nisu tuzili Sanadera na internacionalni sud. Ja znan da prvo tribaju ispucati sve levele u Hrvatskoj i to su izgleda napravili ili mozda je njihova zalba sada u procesu. Da san ja na njihovon mistu ja bi se zalija ustavnom sudu na duzinu procesa (neko to ocito drzi u ladici) i trazija bi pozamasnu svotu od Hrvatske drzave. Nakon toga posla bi svu dokumentaciju u Strassbourg. Kladin se da bi tamo Ivo Posrani izgubija proces.


registracija
28/10/08

BLESCOMPANY, 21.07.09. 22:49

STANJE OKO NAS SA NEŠTO MALO MAŠTE MOGLO BI BITI I : " SITUACIJA POD VODSTVOM ZNAMENITOG I PONOSITOG SINA DALMATINSKE ZAGORE SE RAZLILA SE POPUT KONJSKOG GOVNA , MA NIJE TO PROBLEM . NEKA GORE SPOMENUTI GOSPODIN SAD KAD SMO POSRANI VRATI GOVNO U KONJA !"


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika